Για σεξισμό κατηγορείται ένας βουλευτής από την Ιαπωνία, ο οποίος δήλωσε πως οι γυναίκες θα πρέπει να κάνουν πολλά παιδιά και προειδοποίησε εκείνες που προτιμούν να μένουν μόνες πως θα γίνουν βάρος στο κράτος αργότερα.

Ο Kanji Kato, μέλος του κόμματος του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, δήλωσε σε κομματική συνάντηση πως όταν του ζητούν να μιλήσει σε δεξιώσεις γάμων, ενθαρρύνει τους νεόνυμφους να αποκτήσουν τουλάχιστον τρία παιδιά.

Όταν συναντά νεαρές γυναίκες που λένε πως δεν έχουν σκοπό να παντρευτούν, ο Kato, ο οποίος έχει έξι παιδιά και οκτώ εγγόνια, τους λέει πως αν δεν παντρευτούν δεν θα μπορέσουν να κάνουν παιδιά και πως θα καταλήξουν σε κέντρο φιλοξενίας ηλικιωμένων, το οποίο θα πληρώνουν με τους φόρους τους τα παιδιά των άλλων.

Όπως εξηγεί η εφημερίδα Guardian, ο αριθμός των παιδιών στην Ιαπωνία έπεσε σε ιστορικό χαμηλό. Από την 1η Απριλίου 2018 υπάρχουν στην Ιαπωνία 15,53 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 15 ετών, 170.000 λιγότερα από την περασμένη χρονιά. Πέρσι έγιναν στη χώρα 941.000 γεννήσεις, ο χαμηλότερος αριθμός από τότε που κρατούνται αρχεία, το 1899.

Ο 72χρονος Kato δεν είναι ο πρώτος Ιάπωνας πολιτικός που λέει ότι οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν την αναπαραγωγή ως πρωταρχικό ρόλο τους στη ζωή.

Το 2007, ο τότε υπουργός Υγείας Hakuo Yanagisawa είχε χαρακτηρίσει τις γυναίκες «παιδομηχανές», τονίζοντας πως είναι καθήκον τους να αυξήσουν τον αριθμό των παιδιών που κάνουν.

Όταν τον κατηγόρησαν για σεξισμό, ο Kato αρχικά υπερασπίστηκε τα όσα είχε πει. Αργότερα όμως το γραφείο του εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανακαλούσε και εξηγούσε πως «δεν είχε σκοπό να δείξει ασέβεια προς τις γυναίκες».

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.