Ενα από τα κλασικότερα πιάτα της ελληνικής κουζίνας έχει την τιμητική του και το καλοκαίρι.

Μαγειρέψτε το ελαφρύ, αγοράστε καλό κιμά, χοντροκομμένο. Δική μου πρόταση είναι αντί για κρασί να σβήσετε τον κιμά με ουίσκι, είναι πιο ραφινάτο.

Υλικό

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα + 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φλυτζάνια χυμό ντομάτας
  • 1 κιλό χοντροκομμένο κιμά μοσχάρι
  • Αλάτι, πιπέρι, 1 πρέζα κίμινο, 1 πρέζα ζάχαρη, ρίγανη
  • 450 γραμμάρια μακαρόνια πέννες
  • 1 σφηνάκι ουίσκι
  • 200 γραμμάρια τριμμένο ελαφρύ τυρί

Υλικά για μπεσαμέλ

  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 1 κρόκο αυγού
  • 50 γραμμάρια αλεύρι
  • Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 150 γραμμάρια παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Βράστε τα μακαρόνια σε αλμυρό νερό, al dente
  • Βάλτε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίστε απαλά το κρεμμύδι και το σκόρδο, 3 λεπτά
  • Προσθέστε τον κιμά και ροδίστε καλά, 8-10 λεπτά
  • Προσθέστε το κίμινο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, ρίγανη, σβήστε με το ουίσκι
  • Ρίξτε τον χυμό ντομάτας, ανακατέψτε καλά, ακόμη 3-4 λεπτά
  • Ρίξτε 2 ποτηράκια νερό και αφήστε τον κιμά να βράσει, σκεπασμένο, για 2 ώρες
  • Πρέπει ο κιμάς να μην έχει υγρά αλλά να μην είναι και ξερός
  • Ξεκινήστε την μπεσαμέλ: Λιώστε το βούτυρο, ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι, προσθέστε το ζεσταμένο γάλα, ανακατεύετε όλη την ώρα
  • Προσθέστε μοσχοκάρυδο, παρμεζάνα και κρόκο αυγού προς το τέλος
  • Ανακατέψτε με υπομονή, μπορεί να αργήσει η μπεσαμέλ να δέσει -Αλάτι και πιπέρι
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Σε πυρέξ στρώστε τον πάτο με λίγες πέννες, λίγη παρμεζάνα, από πάνω όλος ο κιμάς, λίγη παρμεζάνα, μετά τις υπόλοιπες πέννες
  • Από πάνω η μπεσαμέλ, απλώστε παντού, ρίξτε τριμμένη παρμεζάνα
  • Ψήστε για 40 λεπτά ώσπου να χρυσίσει η επιφάνεια
  • Αφήστε 20 λεπτά να «σταθεί» το παστίτσιο πριν σερβίρετε

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.