Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι τo προϊόν FOLAXAN της εταιρείας TERCON s.r.o. Τσεχίας που διακινείται μέσω διαδικτύου ως συμπλήρωμα διατροφής, προβαλλόμενο όμως με ενδείξεις (θεραπεία και πρόληψη των καρκινικών παθήσεων) που παραπέμπουν σε φαρμακευτική δράση, δεν διαθέτει σχετική έγκριση.

Ο ΕΟΦ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προϊόν αυτό δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του.

Επίσης, κατόπιν ενημέρωσης από τις αρμόδιες Αρχές της Δανίας, ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση του μη εγκεκριμένου προϊόντος KING KUNG.
Το συγκεκριμένο προϊόν προωθείται ως συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και δεν αποκλείεται η διάθεσή του στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες Αρχές της Δανίας, το προϊόν περιέχει τις φαρμακευτικές ουσίες σιλδεναφίλη (sildenafil) και ταδαλαφίλη (tadalafil), χωρίς αυτές να δηλώνονται στη σύστασή του, και οι οποίες δύνανται να προκαλέσουν προβλήματα στους χρήστες, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ασθενών με υπέρταση ή με καρδιαγγειακά προβλήματα.

Ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι η αγορά φαρμάκων και προϊόντων από αναξιόπιστες και μη εγκεκριμένες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

 

 

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.