Το εθνικό πιάτο των Ισπανών είναι η παέγια. Συνδιάζει πολλές γεύσεις, έχει φαν σε όλο τον κόσμο. Σας δίνω την απλή συνταγή, με κοτόπουλο, καλαμαράκια και γαρίδες. Υπέροχο για το καλοκαιράκι.

Υλικά

  • 300 γραμμάρια ρύζι
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 10 μεγάλες γαρίδες ή γάμπαρες
  • 200 γραμμάρια καλαμαράκια κομμένα (κατεψυγμένα, αν χρειάζεται)
  • 50 γραμμάρια λουκάνικο -Chorizo το λένε οι Ισπανοί
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη και 1 πιπεριά κίτρινη
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες ώριμες σε κύβους (χωρίς σπόρους)
  • Λίγο σαφράν, θυμάρι και φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε σκεύος για φούρνο ζεστάνετε το ελαιόλαδο και ροδίστε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι, πάνω στο μάτι της κουζίνας
  • Προσθέστε τα σκόρδα και τις ψιλοκομμένες πιπεριές
  • Αφήστε να σιγο-ροδίσουν για 2-3 λεπτά
  • Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε καλά
  • Προσθέστε τα καλαμαράκια, τις γαρίδες, το λουκάνικο κομμένο, τη ντομάτα, το σαφράν, το θυμάρι και το φύλλο δάφνης
  • Προσθέστε αρκετό νερό (ή ζωμό κότας αν θέλετε), αλάτι και πιπέρι παντού
  • Καλύψτε το σκεύος με σκέπασμα και ψήστε σε φούρνο 200 βαθμών για 40 λεπτά, ώσπου να βράσει το ρύζι
  • Ανακατέψτε ενδιαμέσως, δοκιμάστε και προσθέστε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι, ίσως και λίγο νερό
  • Επιχειρήστε το! Είναι απλό.

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.