Εμείς οι γυναίκες είναι αλήθεια αγαπάμε λίγο περισσότερο την μόδα και φυσικά το shopping therapy.

Είναι μια διαδικασία για κάποιες πραγματικά αγχολυτική.

Δεν είναι λίγες οι φορές που επισκεπτόμαστε καταστήματα και δοκιμάζουμε ρούχα, χωρίς να αγοράζουμε τελικά κάτι, προκειμένου να δούμε αν μας ταιριάζει και να αποφασίσουμε αν θέλουμε τελικά ή οι να το κάνουμε δικό μας.

Εκεί στα δοκιμαστήρια λοιπόν, και καθώς αλλάζουμε αμέτρητες φορές ρούχα που πήραμε από κάποιο ράφι ή κρεμάστρα καραδοκεί ένας κίνδυνος για την υγεία μας.

Η «νόσος των δοκιμαστηρίων» όπως την αποκαλούν πολλοί, είναι ένα νόσημα που υπάρχει και ο επιστημονικός της όρος είναι ροδόχρους πιτυρίαση.

Η ροδόχρους πιτυρίαση είναι ένα συχνό δερματικό νόσημα που προσβάλλει κυρίως άτομα από 10 ως 35 ετών και ειδικά τις γυναίκες.

Πρόκειται για ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι δερματολόγοι.

Παρά το γεγονός ότι το δερματολογικό αυτό πρόβλημα φαίνεται να συνδέεται με τις συχνές επισκέψεις στα δοκιμαστήρια και την δοκιμή ρούχων στα καταστήματα, το αίτιο εμφάνισης της ροδόχρου πιτυρίασης είναι άγνωστο. Εμφανίζεται κυρίως το φθινόπωρο και το χειμώνα, στοιχηματίζουμε όμ ως πως οι γιορτές και οι εκπτώσεις είναι περίοδοι που η νόσος ευδοκιμεί.

Τα συμπτώματα είναι κυρίως στρογγυλά εξανθήματα ροζ χρώματος και μεγέθους 2 – 3 cm κυρίως στο θώρακα, την κοιλιά, και σε μικρότερο βαθμό στα χέρια, στα πόδια, στο λαιμό και στην πλάτη.

Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις, οι ασθενείς παρουσιάζουν και έντονη φαγούρα.

Η νόσος δεν είναι μεταδοτική και τα εξανθήματα υποχωρούν μετά από κάποιο διάστημα, συνήθως 6 με 8 εβδομάδες.

Τα άτομα που έχουν νοσήσει μία φορά με ροδόχρου πιτυρίαση δεν εμφανίζουν ξανά την ασθένεια, αφού έχουν αναπτύξει αντισώματα και έχουν αποκτήσει μόνιμη ανοσία.

Ποιά είναι όμως η θεραπεία στη περίπτωση που εμφανίσετε τα εξανθήματα;

H θεραπεία επικεντρώνεται κυρίως στην αντιμετώπισης της φαγούραςμε τις κατάλληλες κρέμες και χλιαρά ντους . Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις χορηγείται κορτιζόνης.

Συμπέρασμα; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ούτε να σταματήσετε την αγαπημένη σας δραστηριότητα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είστε προσεχτικές με τα ρούχα που δοκιμάζετε και φυσικά αν τελικά τα αγοράσετε να τα πλένετε πριν τα φορέσετε.

 

 

 

 

 

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.