Τα 70 χρόνια της οργάνωσής τους γιόρτασαν σήμερα οι γυναίκες του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), με επικεφαλής την Καγκελάριο και αρχηγό του CDU Άνγκελα Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ χαρακτήρισε «υπαρξιακό ζήτημα» για το κόμμα της την συμμετοχή περισσότερων γυναικών, ενώ αναφέρθηκε και στην ενσωμάτωση των προσφύγων στη γερμανική κοινωνία, τονίζοντας ότι όποιος δεν έχει δικαίωμα παραμονής, πρέπει να φεύγει από τη χώρα.

Αν το CDU θέλει να παραμείνει λαϊκό κόμμα, πρέπει η συμμετοχή των γυναικών να αυξηθεί, τόνισε η κυρία Μέρκελ, μιλώντας σε εορταστική εκδήλωση με 440 γυναίκες από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στην Φρανκφούρτη και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ενώ οι γυναίκες αποτελούν πάνω από το 50% της γερμανικής κοινωνίας, δεν ξεπερνούν το 25% των μελών του CDU.

«Το ζήτημα είναι πώς οι γυναίκες θα διαδραματίσουν ρόλο στην συζήτηση για το νέο πρόγραμμα του κόμματος, καθώς η ποσόστωση πλέον δεν αρκεί», δήλωσε η καγκελάριος και τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί η συνοχή της κοινωνίας ταυτόχρονα με την ενσωμάτωση των προσφύγων.

«Όποιος δεν έχει δικαίωμα παραμονής, πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα», τόνισε η κυρία Μέρκελ, στο πνεύμα της απόφασης της κυβέρνησης για αυστηροποίηση των κανόνων χορήγησης ασύλου.

 

 

 

 

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.