Αν δεις την διατροφή σαν ένα «παιχνίδι» και μια «γιορτή» γεύσεων και

πειραματισμού, θα αρχίσεις να απολαμβάνεις κάθετί που τρως.

Η πρόσληψη τροφών πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά είναι το όπλο μας για ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα: οι θερμίδες μας δίνουν την απαραίτητη ενέργεια και είναι το «καύσιμο» που χρειαζόμαστε.

Αν προέρχονται από τροφές που μας ωφελούν πραγματικά, τότε έχουμε κάνει τη σωστή διατροφική επιλογή. Τι είναι τελικά, όμως, αυτό που μας παχαίνει;

Η απάντηση βρίσκεται δεν είναι μυστική ή κρυμμένη. Την ξέρουμε πολύ καλά, αλλά πολλές φορές μπροστά στην απόλαυση της στιγμής την βάζουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Ενας μεγάλος «ένοχος» είναι τα κορεσμένα λιπαρά που πιθανότατα έχουν θέση στο διατροφολόγιο πολλών από εσάς. Υπάρχει τρόπος να τα περιορίσουμε.

Υπάρχει τρόπος να ελαφρύνουμε κάθε μας γεύμα χωρίς να στερηθούμε την πλούσια γεύση. Αν το τηγάνισμα είναι μέρος της μαγειρικών τεχνικών που χρησιμοποιείτε, αν οι κρέμες γάλακτος και το βούτυρο είναι στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεών σας, είναι καιρός να αλλάξετε τακτική.

Ακολουθούν ιδέες που μπορούν να ελαφρύνουν τον τρόπο που μαγειρεύετε και τρέφεστε χωρίς να νιώσετε ότι τρώτε κάτι άνοστο και αδιάφορο γευστικά.

1) Ακόμα να σταματήσετε το τηγάνισμα;: Αν οι πατάτες, το κρέας και τα λαχανικά κολυμπούν σε καυτό λάδι πριν τα καταναλώσετε, τότε μην αναρωτιέστε γιατί γίνονται «βόμβες-θερμίδων». Αντί για τηγάνισμα προτιμήστε πχ. ψήσιμο στο γκριλ για «ξεροψημένο» και τραγανό αποτέλεσμα. Mην χρησιμοποιείτε έξτρα λάδι ή βούτυρο.

 

 

 

 

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.