Το γκολ του Ντιέγκο Κόστα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου έστειλε την Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό, εκεί όπου θα συναντήσει την Μαρσέιγ του Κώστα Μήτρογλου, η οποία μετά από 14 χρόνια και την ήττα της από την Βαλένθια, επιστρέφει σε τελικό Europa League.


Ας δούμε αναλυτικά:

Ατλέτικο Μαδρίτης – Άρσεναλ 1-0

Οι «ροχιμπλάνκος» επιβλήθηκαν με 1-0 της Άρσεναλ στο «Wanda Metropolitano» και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα στο «Εμιρέιτς» εξασφάλισαν το «εισιτήριο» για τον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στις 16 Μαΐου στο γήπεδο της Λιόν.

Το 250ό ευρωπαϊκό ματς του Αρσέν Βενγκέρ ως προπονητή της Άρσεναλ δεν στέφθηκε με επιτυχία για την ομάδα του Αλσατού τεχνικού, ο οποίος θα αποχωρήσει το καλοκαίρι από τον πάγκο της μετά από 21 χρόνια χωρίς να έχει κατακτήσει κάποιο ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Με την 5η σερί εντός έδρας νίκη της στα πέντε τελευταία ματς της διοργάνωσης η ομάδα του (τιμωρημένου) Ντιέγκο Σιμεόνε θα επιδιώξει να κατακτήσει το τρόπαιο για δεύτερη φορά μετά από 8 χρόνια (το είχε καταφέρει τη σεζόν 2009/2010 απέναντι στην Φούλαμ).


Σάλτσμπουργκ – Μαρσέιγ 2-1

Ο συγκλονιστικός αγώνας επί αυστριακού εδάφους βρήκε νικήτρια την Σάλτσμπουργκ με 2-1 στην παράταση (το 90λεπτο τελείωσε με 2-0 υπέρ των γηπεδούχων), αλλά η ομάδα που πανηγύρισε ήταν αυτή του Ρούντι Γκαρσία, η οποία στις 16 Μαΐου επί γαλλικού εδάφους (Stade de Lyon) θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Με «όπλο» την έδρα της (συμπλήρωσε 39 ματς χωρίς ήττα) η Σάλτσμπουργκ κατάφερε να «ισοφαρίσει» το σκορ του πρώτου αγώνα στο «Βελοντρόμ» με το γκολ του Αμαντού Χαϊνταρα στο 53΄ και το αυτογκόλ του Μπουνα Σαρ στο 65΄.

Το ματς οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση, όπου η έμπνευση του Γκαρσία να ρίξει στο ματς τον Ρολάντο στο 101΄ αντί του Σανσόν αποδείχθηκε… προφητική. Στο 116΄ από το κόρνερ του Παγέ ο Πορτογάλος αμυντικός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τη Μαρσέιγ στον τελικό.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) – Μαρσέιγ (Γαλλία) 2-1 παρ.
(53΄ Χαϊνταρα, 65΄αυτ. Σαρ – 116΄ Ρολάντο)
Α΄ αγ. 0-2: Προκρίθηκε στην παράταση η Μαρσέιγ με συνολικό σκορ 3-2

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) – Άρσεναλ (Αγγλία) 1-0
(45΄+2 Ντιέγκο Κόστα)
Α΄ αγ. 1-1: Προκρίθηκε η Ατλέτικο Μαδρίτης με συνολικό σκορ 2-1

*Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 16 Μαϊου στο «Stade de Lyon» στη Γαλλία.

 

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.