Υπό έλεγχο τέθηκε μετά τις 6 το απόγευμα η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο εργοστάσιο μπαταριών της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT στο Όλβιο Ξάνθης, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.


Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι σήμερα, 1η Μαΐου, λίγο πριν τη 1:00 το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο εργοστάσιο μπαταριών της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT στο Όλβιο Ξάνθης.

«Εφαρμόζοντας απόλυτα το σύστημα εκτάκτων αναγκών και τηρώντας τις διαδικασίες ασφαλείας, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, και όλοι οι εργαζόμενοι είναι απόλυτα ασφαλείς και καλά στην υγεία τους. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία ήδη έχει τεθεί υπό έλεγχο. Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή. Η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές» τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση.

Η φωτιά προκάλεσε ζημιές στο κεντρικό κτίριο κατασκευής βιομηχανικών μπαταριών και έκαψε ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, υγρά μπαταριών και πλαστικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας εργαζόμενος έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ξάνθης με δύσπνοια, αλλά η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία.


Λόγω των εύφλεκτων υλικών που καίγονται και του κινδύνου εκρήξεων αποφασίστηκε προληπτικά η εκκένωση οικισμών που βρίσκονται κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς και στην πορεία της. Πρόκειται μεταξύ άλλων για τους οικισμούς Όλβιο, Άγιος Αθανάσιος, Θαλασσιά, Τύμπανο και Τοξότες. Η φωτιά καταστρέφει το κεντρικό κτίριο του εργοστασίου, ενώ μαύροι καπνοί κύκλωσαν την περιοχή και είναι ορατοί από πολύ μεγάλη απόσταση.

Ενίσχυση των δυνάμεων

Πυροσβεστική δυνάμεις από όλη την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συγκεντρώθηκαν προκειμένου να επιχειρήσουν στο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών.

Το έργο της κατάσβεσης ήταν δυσκολότερο λόγω των εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται στο κεντρικό κτίριο του εργοστασίου, προκαλώντας κατά διαστήματα μικρές εκρήξεις, όπως επίσης οι ισχυροί άνεμοι οι οποίοι πνέουν στην περιοχή.

Μάλιστα, ο μαύρος καπνός από την πυρκαγιά, ήταν ορατός σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων.

Σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια

Τους τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης που θα διαμορφωθεί μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς προσπαθούν να καθορίσουν στην αντιπεριφέρεια Ξάνθης, που έχουν προγραμματίσει έκτακτη σύσκεψη.

Σε αυτή θα συμμετέχουν οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς καθώς και πανεπιστημιακοί, ειδικοί για τα θέματα της μόλυνσης.

Για το λόγο αυτό, από τις πρώτες κινήσεις που θα γίνουν μετά την κατάσβεση της φωτιάς, θα είναι η σχετική μέτρηση για τα επίπεδα μολύβδου της ευρύτερης περιοχής του εργοστασίου.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.