1η  Μαίου ημέρα των εργατών. Εκατόν τριάντα δύο χρόνια πέρασαν από την εξέγερση των εργατών του Σικάγο  και οι αγώνες της εργατικής τάξης για εργασιακά δικαιώματα και κοινωνική δικαιοσύνη, είναι πάντα επίκαιροι.

Το γεγονός ότι στα χρόνια των μνημονίων, με την κυριαρχία των αγορών και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα καταργήθηκαν, δίνει στην  Εργατική Πρωτομαγιά πολύ μεγαλύτερη σημασία.

Με στόχο τη βίαιη αναδιανομή του πλούτου, οι κυρίαρχες ελίτ μαζί με το παλιό εγχώριο πολιτικό προσωπικό των δύο κομμάτων που κυβέρνησε τις τελευταίες δεκαετίες τη χώρα, προχώρησαν στην πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την αύξηση των ωρών εργασίας, την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τον περιορισμό των δικαιωμάτων σε περίπτωση απόλυσης, την επιδείνωση των υγείας και ασφάλειας και γενικά κατέστησαν τη χώρα μας πεδίο πειραματισμού για την διάλυση των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.


Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει θέσει ως στόχο, την αποκατάσταση όλων αυτών των ρυθμίσεων που έφεραν τον εργασιακό μεσαίωνα, ήδη έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις ενώ σχεδιάζονται νέες για την διεύρυνση του ευρωπαικού κοινωνικού κεκτημένου και στην Ελλάδα.

Επειδή όπως μας υπενθυμίζει η Εργατική Πρωτομαγιά, οι μάχες δεν κερδίζονται μόνο από τις Κυβερνήσεις αλλά από τους λαικούς αγώνες, από τους αγώνες των εργαζομένων, συμμετέχουμε όλες και όλοι στην συγκέντρωση του Εργατικού κέντρου Γρεβενών και των εργατικών συνδικάτων στην πλατεία λαχαναγοράς στις 10:00 πμ

Γραφείο Τύπου

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.