Μπορεί το να ψάχνεις το ελιξίριο της νεότητας σε κρέμες και

άλλες τεχνικές να είναι μία λύση, αλλά μην ξεχνάς πως αυτό που θέλουν όλοι δεν είναι μόνο να δείχνουν νέοι, αλλά και να ζήσουν περισσότερο.

Οι παρακάτω, λοιπόν, συμβουλές έχουν δοθεί από ειδικούς και βασίζονται σε αμερικάνικες έρευνες.

Ακολουθώντας, λοιπόν, τα παρακάτω βήματα μία 50χρονη γυναίκα μπορεί να αυξήσει τον μέσο όρο ζωής της κατά 14 χρόνια και ένας άνδρας κατά 12.

Οι κανόνες είναι απλοί:

Tο κόψιμο του καπνίσματος, η τακτική άσκηση, η σωστή και υγιεινή διατροφή, όπως και το σωστό σωματικό βάρος και η αποφυγή του αλκοόλ είναι ουσιαστικά οι πέντε χρυσοί κανόνες που μπορούν να σε βοηθήσουν στο να ζήσεις μέχρι και 14 χρόνια παραπάνω.

Ο «χρυσός κανόνας των 5» βασίστηκε σε στατιστικά στοιχεία 27 χρονών και σε δύο μεγάλες αμερικάνικες έρευνες στις οποίες συμμετείχαν γυναίκες και άνδρες.

Οι παραπάνω ακολούθησαν κατά κανόνα αυτά τα 5 βήματα και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι ίδιοι έχουν 74% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν την ίδια ηλικία που έφυγαν από την ζωή όσοι δεν ακολουθούσαν κανέναν από τους πάνω κανόνες.

Επίσης ο υπεύθυνος σχετικής μελέτης του Χάρβαρντ δήλωσε: «Είναι κρίσιμο να τεθεί πρώτα η πρόληψη. Η πρόληψη, μέσω της διατροφής και του lifestyle, έχει τεράστια οφέλη όσον αφορά τη μείωση της εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, τη βελτίωση του προσδόκιμου ζωής και τη μείωση του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης».

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.