Νέα, τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένα όπλα ετοιμάζεται να επιστρατεύσει η Άγκυρα για τη φύλαξη των συνόρων της ακόμη και στον Έβρο.

Ο λόγος για τα οκτάτροχα 8 επί 4 τηλεχειριζόμενα από απόσταση έως και τριών χιλιομέτρων οχήματα με την επωνυμία “Tarantula” που θα δρουν υποστηρικτικά για τον τουρκικό στρατό ξηράς, ενώ θα χρησιμοποιούνται και για περιπολίες.

Τα οχήματα αυτά έχουν ακτίνα δράσης 70 χιλιομέτρων και αυτονομία οκτώ ωρών, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Webteκno. Τα κατασκευάζει η ASELSAN σε συνεργασία με την TEAS και την SSM, έχουν βάρος δύο τόνων και μπορούν να μεταφέρουν φορτίο έως και 800 κιλά.

Διαθέτουν ενσωματωμένο πυργίσκο, τον ASELSAN SARP, που μπορεί να φέρει οπλικά συστήματα, αλλά και συστήματα παρακολούθησης και ηλεκτρονικού πολέμου. Η ASELSAN έχει επίσης κατασκευάσει ένα ερπυστριοφόρο άρμα μάχης με τηλεχειριζόμενο πολυβόλο.

Η Άγκυρα επιταχύνει την παραγωγή τους ελπίζοντας με τη χρήση των αρμάτων αυτών να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο την άμυνα της χώρας και να περιορίσει τις απώλειες προσωπικού, ειδικά σε «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις, όπως κατέδειξε και η επιχείρηση κατά των κουρδικών πολιτοφυλακών στην Αφρίν της Συρίας.

Ταυτόχρονα μια άλλη τουρκική εταιρεία, η Albayraklar Savunma, αναπτύσσει σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Karadeniz στην Τραπεζούντα μια κινητή υποβρύχια νάρκη για την καταστροφή εχθρικών πλοίων, που πρόκειται ουσιαστικό για το πρώτο εγχώριας κατασκευής υποβρύχιο drone.

Η νάρκη με την επωνυμία “Wattozz”, που σημαίνει «σαλάχι» στα τουρκικά, θυμίζει το θαλάσσιο πλάσμα τόσο στο σχεδιασμό όσο και στις κινήσεις. Κατασκευασμένη από τιτάνιο και αλουμίνιο και καλυμένη με σιλικόνη θα διαθέτει δύο «μάτια», δηλαδή κάμερες, αυτονομία 12 ωρών και θα μπορεί χάρις στους τρεις κινητήρες της να πλέει με ταχύτητα έως και 5,5 κόμβων, γράφει η Daily Sabah.

Το τηλεχειριζόμενο με κρυπτογραφημένα ηχητικά κύματα «σελάχι» θα είναι έτοιμο σε περίπου τρεις μήνες. Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για παρακολούθηση όσο και για επιθέσεις κατά εχθρικών σκαφών, πάνω στα οποία θα προσκολλάται με ηλεκτρομαγνήτες, που τον προστατεύουν και από μεγάλα ψάρια.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.