Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καταστροφή: Μουσείο στη Γαλλία ανακάλυψε ότι η μισή συλλογή του αποτελείται από πλαστούς πίνακες

30 Απριλίου, 2018 by Σταματίνα

Μία σοκαριστική ανακάλυψη έκαναν σε μουσείο στη νότια Γαλλία: η μισή και πλέον συλλογή του αποτελείται από πλαστούς πίνακες, κάτι που ο δήμαρχος χαρακτήρισε ως καταστροφή για την περιοχή.

Η κοινότητα του Ελνέ, με τους 8.000 κατοίκους- έξω από το Περπινιάν- άνοιξε ξανά το μουσείο Etien Terrus, αφιερωμένο στον ντόπιο καλλιτέχνη, που πέθανε το 1922.

Ομως, ένας ιστορικός τέχνης, που κάλεσαν για να αναδιοργανώσει το μουσείο μετά την πρόσφατη απόκτηση περίπου 80 έργων, ανακάλυψε ότι σχεδόν το 60% της συνολικής συλλογής είναι πλαστοί πίνακες! «Το να μαθαίνω ότι άνθρωποι που επισκέφθηκαν το μουσείο και είδαν μια συλλογή που στη μεγαλύτερη πλειονότητά της είναι πλαστή, είναι κάτι κακό. Είναι μια καταστροφή για την περιοχή», σχολίασε ο δήμαρχος, Ιβ Μπαρνιόλ.

Ο Ερικ Φορκάντα, ο άνθρωπος που ανακάλυψε τους πλαστούς πίνακες, δήλωσε ότι διαπίστωσε απευθείας ότι δεν ήταν αυθεντικοί. «Στον έναν, η υπογραφή σβήστηκε μόλις πέρασα από πάνω το γάντι μου», εξήγησε. Αμέσως ενημέρωσε τους υπευθύνους και ζήτησε από μία ομάδα ειδικών να επιβεβαιώσουν τα ευρήματά του.

Οπως προέκυψε, από τους 140 πίνακες της συλλογής, οι 82 είναι πλαστοί. Σύμφωνα με τον ιστορικό τέχνης, πριν από το σκάνδαλο οι πίνακες του συγκεκριμένου ζωγράφου θα μπορούσαν να πουληθούν ακόμη και για 15.000 ευρώ.

 

 

 

 

Guardian

loading…

This entry was posted on Δευτέρα, 30 Απριλίου, 2018 at 22:02 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply