Το Βερολίνο αναμένει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα επιβάλει δασμούς στον χάλυβα και αλουμίνιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1η Μαΐου και δεν θα ανανεώσει την ισχύουσα εξαίρεση, σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση.

«Επί του παρόντος, θα πρέπει να κινηθούμε με βάση την υπόθεση ότι οι δασμοί θα υπάρχουν την 1η Μαΐου», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης σήμερα στο πρακτορείο Reuters, μία ημέρα πριν την επίσκεψη της καγκελαρίου Aνγκελα Μέρκελ στην Ουάσινγκτον. «Θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε».

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε δασμούς ύψους 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου τον Μάρτιο, κατηγορώντας τους εμπορικούς του εταίρους για αθέμιτες πρακτικές. εδωσε, ωστόσο, εξαίρεση στην ΕΕ έως την 1η Μαΐου απαιτώντας ως αντάλλαγμα ένα μεγαλύτερο άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών.

«Η θέση της καγκελαρίου είναι ότι προτιμούμε να διαπραγματευτούμε, αλλά αυτό θα απαιτήσει μια εξαίρεση διαρκείας από τους δασμούς», εξήγησε ο Γερμανός αξιωματούχος.

 

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.