Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

To λάθος που ίσως κάνεις με τη ζυγαριά και δεν βλέπεις τα πραγματικά κιλά σου

26 Απριλίου, 2018 by Σταματίνα

Σε αγχώνει. Δεν υπήρξε ποτέ «φίλη» σου και δεν θα γίνει ποτέ. Η ζυγαριά είναι αυτή που σου δείχνει την πραγματική αλήθεια. Ή μήπως όχι;

Είναι σε όλους γνωστό πως η ιδανική ώρα για να ζυγιστείς είναι νωρίς το πρωί. Καλό είναι να μην έχεις φάει, να μην φοράς πολλά ρούχα και να το κάνεις ιδανικά μία φορά την εβδομάδα.

Το σκηνικό σε όλους γνωστό. Ανεβαίνεις πάνω στη ζυγαριά και σε πολλές περιπτώσεις, τα δευτερόλεπτα που μεσολαβούν μέχρι να δείξει ποιο είναι το βάρος σου είναι… εφιαλτικά.

Σε φέρνει αντιμέτωπη με το σώμα σου, πολλές φορές επηρεάζει τη διάθεσή σου και δυστυχώς έχει τη δύναμη να την καθορίζει για το υπόλοιπο της ημέρας.

H σχέση μιας γυναίκας με τη ζυγαριά περνάει από πολλές φάσεις. Την μία την αγαπάμε, την άλλη την μισούμε. Κάποιες φορές την βάζουμε στην άκρη και αδιαφορούμε για την ύπαρξή της.

Το θέμα όμως είναι αν ζυγιζόμαστε σωστά. Μάθαμε ότι υπάρχει ένα λάθος που ίσως κάνεις και όχι μόνο δεν ζυγίζεσαι σωστά, αλλά φαίνεσαι και τέσσερα κιλά ελαφρύτερη! 

Οπως σημείωσε ο διαιτολόγος Dr. Αναστάσιος Παπαλαζάρου στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη πρέπει η ζυγαριά μας να είναι σε στέρεο έδαφος κι όχι σε χαλάκι, πατάκι ή στρωματάκι.

Και αυτό γιατί όταν το κάνουμε αυτό το λάθος, είμαστε περίπου τέσσερα κιλά ελαφρύτερες.

Ο διαιτολόγος τονίζει πως για ενα σωστό κι αντιπροσωπευτικό ζύγισμα θα πρέπει:
1. Να ζυγιζομαστε την ίδια ώρα της ημέρας, ιδανικά πρωί
2. Με ελαφρύ ρουχισμό και νηστικοί.
3. Την προηγούμενη μέρα να μην έχουμε φάει ιδιαίτερα αλατισμένα φαγητα
4. Να μην είμαστε λίγο πριν ή κατα τη διάρκεια εμμήνου ρησεως (γυναίκες)
…..και φυσικά η ζυγαριά μας να είναι σε στέρεο έδαφος κι όχι σε χαλάκι, πατάκι ή στρωματάκι

 

 

 

 

 

 

bovary

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 26 Απριλίου, 2018 at 23:08 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply