Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το μενού της διπλωματίας -Γιατί θα σερβίρουν ελβετικό πιάτο στη συνάντηση του Κιμ με τον πρόεδρο της Ν. Κορέας

26 Απριλίου, 2018 by Σταματίνα

Τα πιάτα που θα σερβιριστούν στη συνάντηση του Κιμ Γιονγκ-ουν με τον Μουν Τζε-ιν δεν θα φέρουν μεν την αρμονία μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας, αλλά έχουν τους συμβολισμούς τους.

Για παράδειγμα, η προεδρία της Νότιας Κορέας αποφάσισε να σερβίρει ρόστι στη συνάντηση. Γιατί μπήκε στο μενού ένα παραδοσιακό ελβετικό πιάτο από πατάτα; Για να θυμίσει στον Κιμ Γιονγκ-ουν την παιδική του ηλικία. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ επίσημα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ηγέτης της Β. Κορέας πήγε σε σχολείο στην Ελβετία.

Το μενού της συνάντησης που θα γίνει την Παρασκευή θα περιλαμβάνει και χριστόψαρο ψητό, αυτή τη φορά για να θυμίσει στον ηγέτη της Ν. Κορέας τα χρόνια που πέρασε ως παιδί στην πόλη Μπουσάν, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας του.

Ακόμη, θα σερβιριστούν κρύα νουντλς, τα οποία μάλιστα θα θυμίζουν στον Κιμ το… σπίτι του. Ο Μουν Τζε-ιν ζήτησε να ετοιμάσει το πιάτο ο σεφ του Okryu Gwan, το πιο γνωστό εστιατόριο της Βόρειας Κορέας.

Στο τραπέζι θα υπάρχει και munbaeju, ένα ιδιαίτερα δυνατό ποτό που έχει τις ρίζες του στη Β. Κορέα αλλά πλέον κατασκευάζεται στη Ν. Κορέα.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 26 Απριλίου, 2018 at 16:05 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply