Είναι μια κατάσταση που έχουμε αντιμετωπίσει όλοι οι γονείς. Για να φτάσουμε στη λύση του προβλήματος όμως, πρέπει πρώτα να αντιληφθούμε τους λόγους που το παιδί επαναστατεί κάθε βράδυ με το θέμα του ύπνου:

Μπορεί να είναι ακόμα μικρό, όμως εκδηλώνει μιας μορφής επαναστατικότητα. Θεωρεί ότι είναι αρκετά μεγάλο για να κάνει αδιαμαρτύρητα κάτι που διαφωνεί και προσπαθεί να διαμορφώσει τις εξελίξεις κατά το δοκούν.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει περίπτωση να θέλει να κερδίσει λίγο ακόμα χρόνο μαζί σας επειδή απλά φοβάται το σκοτάδι ή τα φανταστικά τέρατα που κρύβονται στην ντουλάπα, κάτω από το κρεβάτι κτλ.

Να είσαστε προετοιμασμένοι ότι θα χρειαστούν διαπραγματεύσεις κάθε βράδυ για να πάει για ύπνο σε περιπτώσεις που έχει αλλάξει περιβάλλον (πχ κοιμάται σε άλλο κρεβάτι). Δεν έχει συνηθίσει τα νέα δεδομένα και δυσκολεύεται να προσαρμοστεί.

Θα πρέπει να προσπαθείτε πάντα να επικρατεί ησυχία και ηρεμία στο σπίτι, ιδιαίτερα όσο πλησιάζει η προγραμματισμένη ώρα ύπνου του μικρού σας. Πώς περιμένετε να δεχτεί να κοιμηθεί όταν είναι σε υπερένταση επειδή, για παράδειγμα, τσακωνόσασταν για ώρα με το σύντροφό σας;

Κρατήστε το παιδί μακριά από την οθόνη του υπολογιστή και αν δεν μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με την τηλεόραση, τουλάχιστον προσέξτε τι προγράμματα θα παρακολουθήσει πριν πάει για ύπνο.

 

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.