Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Ηρωες, ελάτε να γνωριστούμε!

24 Απριλίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου στις 23 Απριλίου 2018 η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος υλοποιεί το πρόγραμμα «Ήρωες, ελάτε να γνωριστούμε!» και προτείνει στα μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών μια δράση γνωριμίας με ήρωες της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας και της χώρας προέλευσης τους.

Κάθε βιβλιοθήκη που παίρνει μέρος στη δράση, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει έναν ήρωα ή μια ηρωίδα από μία λίστα με 150 χαρακτήρες που προέρχονται από 50 διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Τα παιδιά καλούνται να συγκεντρώσουν στοιχεία για τον ήρωα ή  την ηρωίδα και να την συστήσουν στο ευρύ κοινό: Που κατοικεί;  Ποια είναι τα κατορθώματα και οι περιπέτειές του; Τι ξέρουμε για την οικογένειά του, τις συνήθειές του, τα όνειρά του;


Η Δημόσια Κεντρική  Βιβλιοθήκη Γρεβενών μέλος του Δικτύου Βιβλιοθηκών, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα και σε συνεργασία με τη Λέσχη Ανάγνωσης Εφήβων των Γονέων εν δράσει, υιοθετεί  ως ηρωίδα την Άννα Φράνκ, πρωταγωνίστρια του βιβλίου το ημερολόγιο της Άννας Φράνκ.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 6:00 με 7:30 το απόγευμα, στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης για παιδιά ηλικίας από 10 -12 και εφήβους.

Σας περιμένουμε!!!

This entry was posted on Τρίτη, 24 Απριλίου, 2018 at 19:05 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply