Εντάξτε στο μενού σας την ντοματόπιτα. Εύκολη και εξαιρετικά νόστιμη, απόλυτα υγιεινή και καθρέφτης του καλοκαιριού που έρχεται.

Υλικά

  • 1 ζύμη χωριάτικη
  • 5-6 μεσαίες ντομάτες ώριμες
  • 1 φλυτζάνι κατσικίσιο τυρί και μασκαρπόνε μαζί
  • Φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Απλώστε τη ζύμη στο ταψάκι σας -Τρυπήστε με πηρούνι τη ζύμη στον πάτο
  • Αφήστε την ζύμη λίγο να ξεχειλίσει στις άκρες, δίνει μια πιο ρουστίκ όψη
  • Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε το κατσικίσιο τυρί με το μασκαρπόνε, κομμένο δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι -Καλύψτε με αυτό το μείγμα τον πάτο του ταψιού
  • Κόψτε τις ντομάτες σε ροδέλες και απλώστε τις στην επιφάνεια
  • Ρίξτε μια κουταλιά ελαιόλαδο από πάνω, παντού
  • Ψήστε για 35-40 λεπτά, ώσπου να ροδίσει η πίτα σας -Βάλτε αλουμινόχαρτο αν κινδυνεύει να καεί
  • Ετοιμη!

 

Αυτή η τάρτα είναι ευέλικτη. Αντί για ντομάτες βάλτε ντοματίνια ή και τα δύο, αντί για τυριά βάλτε σάλτσα ντομάτας στον πάτο, αντί για δενδρολίβανο βάλτε ρίγανη. Προσθέστε κρεμμύδια στον πάτο της τάρτας ή βάλτε σκόρδο. Δοκιμάστε και απολαύστε!

 

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.