Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το στοίχημα του Μακρόν είναι να ανοίξουν άμεσα τα Πανεπιστήμια

21 Απριλίου, 2018 by Σταματίνα

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο πως «το στοίχημα των επόμενων ημερών» στα πανεπιστήμια θα είναι «η διεξαγωγή των εξετάσεων υπό καλές συνθήκες».

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Μπενζαμέν Γκριβό, ο οποίος διευκρίνισε ότι ενδεχόμενες εκκενώσεις πανεπιστημιακών κτιρίων που τελούν υπό κατάληψη θα αποφασίζονται «κατά περίπτωση».

«Το στοίχημα των επόμενων ημερών είναι η διεξαγωγή των εξετάσεων υπό καλές συνθήκες», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους στο υπουργικό συμβούλιο μερικές ώρες μετά την εκκένωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του πανεπιστημίου Paris-1 στην οδό Τολμπιάκ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος. Αυτό το έργο θα «επωμιστεί» η υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης Φρεντερίκ Βιντάλ «με μια εργασία που θα πραγματοποιηθεί ιδιαίτερα με τη διάσκεψη των προέδρων των πανεπιστημίων», διευκρίνισε.

«Είναι μια αμελητέα μειονότητα αυτή που μπλοκάρει τα πανεπιστήμια και δεν υπάρχει περίπτωση προφανώς να θέσουν σε κίνδυνο τις εξετάσεις, να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των φοιτητών ή μερικές φορές και τη δική τους», επέμεινε ο Γκριβό.

«Ως εκ τούτου είναι κατά περίπτωση, σε μια συχνή επαφή ανάμεσα στους προέδρους των πανεπιστημίων και τις δυνάμεις της τάξης που θα αποφασιστούν ή όχι εκκενώσεις στο μέλλον», συνέχισε ο εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο πρόεδρος «χαιρέτισε την εργασία των δυνάμεων της τάξης», είπε ακόμη ο Γκριβό, υπογραμμίζοντας πως η εκκένωση των πανεπιστημιακών κτιριακών εγκαταστάσεων της οδού Τολμπιάκ, σήμερα το πρωί, «έγινε ήρεμα, χωρίς έκτροπα». «Υπενθύμισε, όπως είχε την ευκαιρία να πει πριν από μερικές ημέρες, πως μερικές φορές υπάρχει πίσω από αυτές τις καταλήψεις πολλή εργαλειοποίηση, πολλή πολιτική κινητικότητα».
Αναφερόμενος σε διάφορες κοινωνικές κινητοποιήσεις ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε πως «δεν υπάρχει σύγκλιση των αγώνων και αντιμετωπίζουμε πολύ διαφορετικές καταστάσεις ανάλογα με διαφορετικές κινητοποιήσεις και χώρους κινητοποίησης», είπε ακόμη ο εκπρόσωπος.

Σε μια άλλη εξέλιξη, το κεντρικό κτίριο της Σχολής Πολιτικών Επιστημών (Sciences Po) του Παρισιού, που τελούσε υπό κατάληψη από φοιτητές αλληλέγγυους με το κίνημα κατά του νόμου για τη μεταρρύθμιση της πρόσβασης στα πανεπιστήμια, άνοιξε και πάλι, και τα μαθήματα θα διεξαχθούν κανονικά τις πρώτες απογευματινές ώρες, ανακοίνωσε η διεύθυνση του πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές που είχαν αποφασίσει την κατάληψη στη διάρκεια μιας γενικής συνέλευσης χθες βράδυ, δέχθηκαν να φύγουν από το κτίριο, με αντάλλαγμα να ανοίξουν οι αίθουσές του σε «συνελεύσεις και σε ελεύθερες συζητήσεις», διευκρινίζεται.

 

 

 

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 21 Απριλίου, 2018 at 15:28 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply