Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που καταγράφουν όλες οι δημοσκοπήσεις και τα οποία δίνουν σαφές προβάδισμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, έναντι του Αλέξη Τσίπρα, θα αναδείξει επικοινωνιακά το επόμενο διάστημα η Νέα Δημοκρατία.

Δεν είναι τυχαίο, ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει πυκνώσει τις τελευταίες ημέρες τις στοχευμένες παρεμβάσεις για μια σειρά από θέματα, όπως η επιχειρηματικότητα, η ασφάλεια των πολιτών, οι επενδύσεις και θα ακολουθήσουν παρόμοιες πρωτοβουλίες για την τοπική αυτοδιοίκηση, το δημόσιο και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ο στόχος των επιτελών της Πειραιώς είναι διττός. Από τη μία  να αναδειχθούν οι πολιτικές διαφορές μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε μια μεγάλη ατζέντα θεμάτων και από την άλλη η δυνατότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαχειριστεί την επόμενη ημέρα στη χώρα υπηρετώντας ένα συγκεκριμένο και υλοποιήσιμο σχέδιο. Ειδικά σε μια εποχή, που μετά και το μνημόνιο Τσίπρα, οι πολίτες, ειδικά αυτοί που δεν εντάσσονται σε κάποιον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και πιθανώς απέχουν από τις κάλπες, πιστεύουν ότι τα περιθώρια στην άσκηση πολιτικής από μια κυβέρνηση είναι περιορισμένα, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν πως είναι κρίσιμο να καταστεί σαφές ότι μια διαφορετική πολιτική ατζέντα μπορεί να επηρεάσει προς το θετικότερο τη ζωή τους.

Η μείωση των φορολογικών συντελεστών και της φορολογίας ακινήτων για την προσέλκυση επενδύσεων, οι αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση η ελάφρυνση των γραφειοκρατικών βαρών, που  έχουν ανακοινωθεί, όπως και μια σειρά μεταρρυθμίσεων που αφορούν το δημόσιο, το πολιτικό σύστημα και τη δικαιοσύνη και θα ακολουθήσουν αποσκοπούν στο να παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία ένα πρόγραμμα, που θα βγάζει τη χώρα από την πολυεπίπεδη κρίση την οποία βιώνει.


«Οι πολίτες κρίνουν και συγκρίνουν και κυρίως αντιλαμβάνονται ποιοι προσπαθούν να κρύψουν τα λάθη τους και να τους κοροϊδέψουν και ποιοι έχουν σαφές και ειλικρινές σχέδιο για να βγάλουν την  χώρα από την κρίση» , σημειώνουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

Σε αυτόν τον σχεδιασμό, πιστεύουν στην Πειραιώς, έχουν σύμμαχο την αποδοχή που εμφανίζεται να έχει ο κ. Μητσοτάκης από τους πολίτες. Δεν είναι τυχαίο σημειώνουν ότι σε όλες τις μετρήσεις που έχουν γίνει, στην ερώτηση για τον καταλληλότερο Πρωθυπουργό, εμφανίζεται να υπερτερεί του κ. Τσίπρα κατά τουλάχιστον 10 μονάδες, κάτι πρωτόγνωρο για αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Τελικώς, οι πολίτες θα επιλέξουν πρωθυπουργό που έχει σαφή και ξεκάθαρο λόγο αλλά και συγκεκριμένη άποψη για την έξοδο από την κρίση», τονίζουν οι ίδιες πηγές, επισημαίνοντας ότι στον δρόμο προς της εκλογές αυτό θα είναι από βασικά διλήμματα που θα κυριαρχήσουν.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΕΛΗΣ

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.