Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ρομπότ-γίγαντας στην Κίνα -Υψους 8,5 μ., βάρους 7 τόνων

Απρίλιος 16th, 2018 by Σταματίνα

Με έμπνευση από την ιαπωνική σειρά κινουμένων σχεδίων «Gundam», ένας μηχανικός δημιούργησε ένα ρομπότ-«γίγαντα».

Το ανθρωποειδές ρομπότ έχει ύψος 8,5 μέτρα και ζυγίζει πάνω από επτά τόνους. Το όνομά του είναι LW-Mononofu και αποτελεί δημιούργημα της εταιρείας γεωργικών μηχανημάτων Sakakibara Kikai και μηχανικού της Μασαάκι Ναγκούμο.

Το ρομπόρ διαθέτει υπερυψωμένο «κόκπιτ» με οθόνες και μοχλούς που ελέγχει τα ρομποτικά του άκρα.

Η ίδια εταιρεία έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα διάφορα άλλα μεγάλα ρομπότ, όπως το ύψους 3,4 μέτρων Landwalker, τα οποία συνήθως ενοικιάζει για ψυχαγωγικούς σκοπούς (ακόμη και για παιδικά πάρτι), αλλά κανένα δεν ξεπερνά το θηριώδες Mononofu.

Το ρομπότ μπορεί να κινήσει τα δάχτυλά του, να στρίψει το πάνω μέρος του σώματός του και να περπατήσει μπρος-πίσω, αν και με ταχύτητα μικρότερη του ενός χιλιομέτρου την ώρα.

Στο δεξί του χέρι έχει αεροβόλο που μοιάζει με μπαζούκα, που εκτοξεύει σφουγγαρένιες μπάλες με ταχύτητα 140 χιλιομέτρων την ώρα, όπως σημειώνει το Reuters.

Σε όλο αυτό υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα… Το ρομπότ δεν μπορεί να φύγει από το εργοστάσιο, επειδή είναι ψηλότερο από την πύλη και έτσι χρειάζεται να αποσυναρμολογηθεί.

 

 

 

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Δευτέρα, Απρίλιος 16th, 2018 at 14:03 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply