Το θάνατο του χειριστή του Mirage 2000 – 5 που έπεσε ανοιχτά της Σκύρου θρηνεί η Πολεμική Αεροπορία


Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος με μήνυμά του στο twitter επιβεβαίωσε αυτό που δυστυχώς όλοι φοβόμασταν. Ο χειριστής του Mirage 2000-5 δεν πρόλαβε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος του.

«Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ» γράφει χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

Panos Kammenos@PanosKammenos

Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ

Σύμφωνα με πρώτες  πληροφορίες, τόσο από τις έρευνες του Λιμενικού όσο και τις έρευνες των ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας εντοπίστηκαν στις 3 το μεσημέρι συντρίμμια του μοιραίου Mirafe και η βάρκα που βρίσκεται κάτω από το κάθισμα του πιλότου.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης (Save and Rescue) συμμετέχει ελικόπτερο S-70B του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και πλωτό του Λιμενικού (με τον κωδικό 602) που απέπλευσε από τον Μόλυβο της Λέσβου. Στην περιοχή κατευθύνεται και η φρεγάτα Ψαρά. Στις έρευνες συνδράμουν σκάφη και από Σκόπελο και Σκύρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σήμα έχει χαθεί από τις 12:15. Tο μαχητικό αεροσκάφος ήταν σε επιχείρηση μαζί με άλλo ένα αι όταν επέστρεφαν για προσγείωση ο ένας από τους πιλότους ανάφερε ότι δεν είναι μαζί του το ένα αεροσκάφος. Από εκείνη την ώρα σήμανε συναγερμός και γίνονται παντού έρευνες για τον εντοπισμό του.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχει ελικόπτερο S-70B του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και πλωτό του Λιμενικού (με τον κωδικό 602) που απέπλευσε από τον Μόλυβο της Λέσβου.

Αμεση ήταν η επίσημη ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας στην οποία σημειώνεται:
«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος ανήκε στην Μοίρα 331 Παντός Καιρύ Θησέας που εδρεύει στην 104 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Είχε μετασταθμεύσει στη μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου την Μεγάλη Εβδομάδα ως ένα από τα αεροσκάφη επιφυλακής.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις τόνισαν ότι στην περιοχή που έγινε το συμβάν δεν υπήρχε κανένα τουρκικό αεροσκάφος.


eleftherostypos

Γιώργος Μπαλταδώρος: Αυτός είναι ο νεκρός πιλότος του Μιράζ 2000

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος που υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας είναι ο ιπτάμενος που έχασε την ζωή του, στην πτώση του Mirage 2000-5 που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή εννέα ναυτικά μίλια βορειονατολικά της Σκύρου.

Ο άτυχος χειριστής του μοιραίου Mirage 2000-5 είχε γεννηθεί στις 3 Ιουνίου 1984 στο Μαυροβούνι Καρδίτσας και ήταν 34 ετών.

Στην περιοχή βρέθηκαν συντρίμμια, η κάσκα του, η μικρή σωστική λέμβος, το κιτ επιβίωσης, καθώς και στοιχεία που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας είναι νεκρός.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «Epsilon» έχει οικογένεια με τρία παιδιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος χειριστής του Mirage 2000-5 δεν πρόλαβε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος του.

iefimerida.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.