Μια διαδικασία που θυμόμαστε από μικρά παιδιά να κάνει η

μαμά μας (κυρίως το βράδυ μετά τη δουλειά). Βαφές κυρίως κόκκινες, αλλά και πράσινες, κίτρινες κτλ. Άλλα με σχέδια και άλλα όχι.

Αν θες φέτος να βάψεις εσύ τα αυγά και να εντυπωσιάσεις, υπάρχουν διαφορετικοί και ευφάνταστοι τρόποι να το κάνεις.

Ψάχνοντας, βρήκαμε τις προτάσεις του Άκη Πετρετζίκη για να κάνεις πρωτότυπα πασχαλινά αυγά εύκολα και γρήγορα! Μπορείς να τα φας ή μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και ως διακόσμηση του πασχαλινού τραπεζιού.

Δες τις ιδέες και διάλεξε τη δική σου:

1. Κακτάκια

Delia Creates
Delia Creates

Βάψε τα αυγουλάκια σε πράσινες αποχρώσεις και ζωγράφισε με έναν μαρκαδόρο τα…αγκάθια τους. Πάρε μικρά γλαστράκια, γέμισέ τα με πετρούλες ή λουλούδια και τοποθέτησε τα αυγά από πάνω. Θα εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου που δεν θα θέλουν να τα χαλάσουν. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και σαν διακόσμηση!

2. Μονόκεροι

shutterstock
shutterstock

Σαν γνήσια dream girls αγαπάμε τους μονόκερους. Τώρα ήρθαν και το Πάσχα. Δεν χρειάζεται καν να βάψεις τα αυγά. Πάρε χρυσό χαρτόνι και τύλιξέ το για το κερατάκι και κόλλησε το. Μπορείς να βρεις και έτοιμο σε μαγαζιά με είδη χειροτεχνίας. Κόλλησε ψεύτικα ή αληθινά λουλούδια στο κεφάλι του και στη συνέχεια ζωγράφισε τα μάτια του με μαρκαδόρο!

3. Sprinkles

Let's Mingle Blog
Let’s Mingle Blog

Πάρε μαρκαδόρους ή τέμπερες (όλο και κάπου θα τα έχεις καταχωνιασμένα) και κάνε μικρές πολύχρωμες γραμμούλες πάνω στα αυγά. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν.

4. Αφηρημένη τέχνη

Shutterstock
Shutterstock

Με λίγες τέμπερες και πινέλα λεπτά πιτσίλισε τα αυγά σου με χρώμα από την μία πλευρά μόνο. Έργο τέχνης!

5. Μαυροπίνακας

shutterstock
shutterstock

Βάφτα…μαύρα και με κιμωλία ή blanco κάνε μικρές ζωγραφιές. Όπως έκανες στο σχολείο! Σε πήγαμε λίγο πίσω, ε;

6. Δαντέλα και λουλούδια

akispetretzikis
akispetretzikis

Τύλιξε τα βρασμένα αυγά με δαντέλα και κόλλησε την στην άκρη με λίγη κόλλα. Τα τυλίγουμε με κομμάτια από καλσόν (!) και σφίγγουμε για να κολλήσει καλά η δαντέλα και να μην περνάει το χρώμα από κάτω. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα κρύο νερό, το χρώμα, το ξίδι και τα αυγά. Ακολουθούμε τις οδηγίες για το βάψιμο. Ξεπλένουμε ελαφρά και γυαλίζουμε με λίγο λάδι σε ένα πανάκι. Σε άλλα ζωγραφίστε προσωπάκια και βάλτε λουλούδια λες και είναι κεφάλια.

7. Χρυσά αυγά

akispetretzikis
akispetretzikis

Βάφουμε τα αυγά κόκκινα ή ροζ με τον κλασσικό τρόπο και με ένα πινέλο απλώνουμε βρώσιμο χρυσό σε σκόνη ή σε υγρό πριν στεγνώσουν καλά. Θα πάρουν ένα χρυσοκόκκινο τέλειο χρώμα.

Καλό Πάσχα!

 

 

 

bovary
loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.