Η 5η γενιά του RAV4, που παρουσιάζεται στην έκθεση της

Νέας Υόρκης, δείχνει πως η Toyota αντιλαμβάνεται τα σημεία των καιρών και καθιστά το SUV της και πάλι ανταγωνιστικό.

Έτσι λοιπόν έχει αφενός μια πολύ ενδιαφέρουσα σχεδίαση και αφετέρου διαφοροποιείται σημαντικά από το μοντέλο της αμέσως προηγούμενης γενιάς. Τα φώτα LED, η χαρακτηριστική νέα μάσκα αλλά και οι έντονες γραμμές στο πλάι, δημιουργούν ένα SUV με περισσότερο «αέρα».
Στο εσωτερικό τις εντυπώσεις κερδίζει η μεγάλη οθόνη αφής στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας. Το σύστημα infotainment περιλαμβάνει όλα όσα περιμένει κανείς σε επίπεδο διασύνδεσης με φορητές συσκευές, ενώ μεταξύ άλλων διατίθεται και ένα πολύ αξιόλογο ηχοσύστημα της JBL. Όλες οι εκδόσεις θα εφοδιάζονται με 8 αερόσακους και το σύστημα Toyota Safety Sesne το οποίο έχει όλα τα συστήματα υποβοήθησης.

Το καινούργιο RAV4 έχει αυξημένο μεταξόνιο στα 2,69 μέτρα, με το μήκος να είναι ελαφρά μικρότερο, φθάνοντας στα 4,595 μέτρα, ενώ είναι και πιο φαρδύ κατά 10 χιλιοστά. Ταυτόχρονα η Toyota υποστηρίζει πως το νέο πλαίσιο θα είναι κατά 57% πιο άκαμπτο, ενώ νέα θα είναι και η κορυφαία τετρακίνηση, που διαθέτει και Torque Vectoring για τους πίσω τροχούς, οι οποίοι θα μπορούν και να αποσυνδέονται πλήρως για χάρη της οικονομίας. Οι βασικές εκδόσεις θα έχουν μία πιο απλή τετρακίνηση, ενώ το υβριδικό θα έχει το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο AWD i-system.
Σε ότι αφορά τους κινητήρες, δεν θα υπάρχουν diesel και η εισαγωγική έκδοση θα κινείται από ένα σύνολο 2.000 κυβικών. Ο συγκεκριμένος θα μπορεί να είναι είτε αυτός των 151 ίππων της τρέχουσας γενιάς είτε ο καινούργιος που παρουσιάστηκε στο νέο Auris στη Γενεύης. Από το τελευταίο θα προέρχεται και το υβριδικό σύστημα, ενώ πιο πάνω θα υπάρχει τόσο ο τετρακύλινδρος των 2.500 κυβικών όσο και το αντίστοιχο υβριδικό σύστημα πρόωσης.
Οι πωλήσεις του νέου RAV4 αναμένεται να ξεκινήσουν στην Ευρώπη προς τα τέλη του χρόνου.

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.