Οι πρεσβευτές των ξένων χωρών που έλαβαν «μη φιλικά» μέτρα απέναντι στην Ρωσία όσον αφορά στην υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου πράκτορα Σκριπάλ, εκλήθησαν στο ρωσικό ΥΠΕΞ για να ενημερωθούν για τα μέτρα αντιποίνων της Μόσχας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Οι πρεσβευτές της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας εθεάθησαν να φτάνουν στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, ενώ το πρακτορείο RIA μετέδωσε παράλληλα ότι εκεί έφτασε επίσης ο πρεσβευτής της Πολωνίας.

Εικονολήπτης του Reuters που βρίσκεται εκεί και είχε δει αρχικά να φτάνει στο υπουργείο το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Βρετανό πρεσβευτή, είδε στη συνέχεια να φτάνει στο υπουργείο ο πρεσβευτής της Ολλανδίας και εκπρόσωποι των πρεσβειών της Τσεχίας, της Ουκρανίας και του Βελγίου.

Βγαίνοντας από το κτίριο, ο Γερμανός πρεσβευτής Ρούντιγκερ φον Φριτς δήλωσε ότι η Ρωσία οφείλει να απαντήσει στα ερωτήματα που υπάρχουν σχετικά με τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ στη Βρετανία, αλλά σημείωσε ότι το Βερολίνο είναι ανοιχτό σε έναν διάλογο και επιθυμεί να έχει καλές σχέσεις με τη Μόσχα.

 

 

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.