Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αμμοθύελλες «έπνιξαν» την Κίνα -Μες τη σκόνη το Πεκίνο

Μάρτιος 29th, 2018 by Σταματίνα

Αμμοθύελλες πλήττουν από τη Δευτέρα τις βόρειες περιοχές της Κίνας, για τέταρτη φορά φέτος, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Μετεωρολογική Διοίκηση της Κίνας (CMA).

Μέχρι στιγμής, η σκόνη και η άμμος έχουν επηρεάσει, μεταξύ άλλων, τις περιοχές του Πεκίνου, του Τιαντζίν, του Σανσί και της Χεμπέι, σύμφωνα με το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της CMA.

Σύμφωνα με το κέντρο, οι καιρικές συνθήκες έχουν επηρεάσει μια περιοχή 1,5 εκατ. τετρ. χιλιομέτρων, ή περίπου το ένα έκτο της χώρας. Το φαινόμενο αναμένεται να διαρκέσει έως αύριο, Πέμπτη.
Στο Πεκίνο, η ορατότητα ήταν σήμερα χαμηλή, ενώ οι αρχές της πόλης εξέδωσαν το πρωί μπλε συναγερμό για τη σκόνη, που είναι ο χαμηλότερος από τις τέσσερις βαθμίδες στο σύστημα προειδοποίησης που διαθέτει η Κίνα.

Στη γειτονική Τιαντζίν, εκδόθηκε ήδη από τη Δευτέρα πορτοκαλί συναγερμός για σοβαρή ατμοσφαιρική ρύπανση. Παράλληλα έχουν ληφθεί μέτρα, όπως περιορισμός της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στην πόλη, περιορισμός της εκπομπής ρύπων στα εργοστάσια και αναστολή λειτουργίας στα εργοτάξια.

 

 

 

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, Μάρτιος 29th, 2018 at 15:03 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply