Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

 Εκταμιεύθηκε η δόση των 5,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

28 Μαρτίου, 2018 by Σταματίνα

Την ολοκλήρωση της εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ προςτην Ελλάδα ανακοίνωσε ο ESM.

Πλέον, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας έχει εκταμιεύσει συνολικά 45,9 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας, ενώ σε συνδυασμό με τις δόσεις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το ποσό φτάνει τα 187,77 δισ. ευρώ.

Συνολικά, η τέταρτη δόση του προγράμματος είναι 6,7 δισ. ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για: εξυπηρέτηση του χρέους (3,3 δισ.), για το «μαξιλάρι» ρευστότητας (1,9 δισ.) και την εξυπηρέτηση ληξιπρόθεσμων οφειλών (1,5 δισ. ευρώ).

Από τα 6,7 δισ. ευρώ, τα 5,7 δισ. εκταμιεύθηκαν την Τετάρτη, ενώ το 1 δισ. που απομένει (για της ληξιπρόθεσμες οφειλές) θα εκταμιευθεί πιθανόν από την 1η Μαΐου και όχι αργότερα από την 15η Ιουνίου, σύμφωνα με τον ESM.

Αυτό θα εξαρτηθεί από την πρόοδο της ελληνικής κυβέρνησης στη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του συστήματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 28 Μαρτίου, 2018 at 18:33 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply