Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Aρειος Πάγος: «Eγκληματική» για τα στημένα τέλος για Μαρινάκη

27 Μαρτίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Με απόφασή του ο Άρειος Πάγος απορρίπτει την αναίρεση που είχε ασκήσει ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χ. Βουρλιώτης για το βούλευμα που παρέπεμπε τον Βαγγέλη Μαρινάκη και ταυτόχρονα απορρίπτει και την αρχική παραπομπή για σύσταση συμμορίας. Οριστική απαλλαγή από κάθε κατηγορία για εγκληματική οργάνωση, ανοίγει ο δρόμος για πλήρη απαλλαγή και από τις άλλες κατηγορίες για την υπόθεση με τα στημένα.

Εγκληματική οργάνωση τέλος. Σύσταση συμμορίας τέλος. Στημένα ματς τέλος. Ο Αρειος Παγος ακυρώνει όλο το σκεπτικό.
Πανηγυρική δικαίωση Μαρινάκη

Εκδόθηκε η απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου σε σχέση με την αναίρεση του παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για τους «στημένους» αγώνες στο ποδόσφαιρο, την οποία είχε ασκήσει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Συγκεκριμένα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης κατά της απαλλαγής των κατηγορουμένων από το Συμβούλιο Εφετών για τις κακουργηματικές κατηγορίες της απάτης, της εκβίασης, της εγκληματικής οργάνωσης και της εκρηξης.

Ειδικότερα, το Ποινικό Τμήμα απέρριψε ομόφωνα την αίτηση αναίρεσης που αφορά το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης. Επίσης κατά πλειοψηφία απέρριψε την αίτηση αναίρεσης όσο αφορά τη μετατροπή της κατηγορίας της εγκληματικής οργάνωσης σε συμμορία και το σκέλος της κακουργηματικής απάτης.


Αυτό σημαίνει ότι οριστικά και αμετάκλητα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι δεν θα διωχθούν ποινικά για αυτά τα αδικήματα.

Επιπλέον, το Ποινικο Τμήμα αναιρεσε το σκέλος του παραπεμπτικού βουλεύματος που αφορά τα αδικήματα της αλλοίωσης αποτελέσματος (δωροδοκίας) και της σύστασης και συμμορίας καθώς έκρινε ότι για αυτές τις δύο παραπομπές δεν υπήρχε ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι αυτό σημαίνει ότι το Συμβούλιο Εφετών θα απαλλάξει και για αυτές τις κατηγορίες.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του Βαγγέλη Μαρινάκη, Β. Δημακόπουλος: «Ο Άρειος Πάγος βάζει ταφόπλακα στην δίωξη ως προς τις πράξεις για τις οποίες είχε αθωωθεί ο κ. Μαρινάλης από την απόφαση του συμβουλίου εφετών, οι οποίες καθίστανται αμετάκλητες και με τον τρόπο αυτό δικαιώνεται απόλυτα. Παράλληλα, αναιρούνται οι παραπεμπτικές διατάξεις για το άρθρο του αθλητικού νόμου περί αθλητικής δωροδωκίας, καθώς και οι αντίστοιχες ως προς την σύσταση συμμορίας γιατί δεν θεωρούνται δικαιολογημένες. Πλέον, σε βαθμό βεβαιότητας αναμένω απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και για τις εν λόγω διατάξεις».

in

This entry was posted on Τρίτη, 27 Μαρτίου, 2018 at 17:06 and is filed under Super League, ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply