Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών: Το ΤΕΛΟΣ ενός ΤΑΞΙΔΙΟΥ στο «ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ» (εικόνες)

27 Μαρτίου, 2018 by Χρήστος Μίμης


Μετά από 25 ημέρες, έλαβε τέλος η Έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο:«Άγιον Όρος.

Ζωγραφίζοντας σε τόπους Ιερούς» του Βρετανού ζωγράφου D. Patterson. Μία Έκθεση που ήταν η απαρχή της συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών και της Αγιορειτικής Εστίας. Συνήθως οι αριθμοί δεν αποτυπώνουν τις πραγματικές καταστάσεις αλλά στην περίπτωση της συγκεκριμένη δράσης, έχουν να πουν πολλά.


Περίπου 1500 επισκέπτες, για μία πόλη που δεν διαθέτει κανένα εν ενεργεία μουσείο. Και από αυτούς οι 1000 ήταν μαθητές, που με τους καθηγητές τους αποφάσισαν να αφιερώσουν ώρα και κόπο. Η ανταμοιβή τους δεν μετριέται. Απλώς περιγράφεται στα πρόσωπα τους αλλά και στα πολλά και όμορφα σχόλια που αποτύπωσαν οι ίδιοι στο βιβλίο εντυπώσεων.


Μέσα από την ξενάγηση και το παιχνίδι, μαθητές όλων των ηλικιών, δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων αλλά και των ειδικών σχολείων, αφέθηκαν στο συναρπαστικό, όπως εξελίχθηκε ταξίδι μέσω της ζωγραφικής στο Αγιώνυμο Όρος, στο Περιβόλι της Παναγίας. Ευχαριστούμε θερμά τον ζωγράφο και τους ανθρώπους της Αγιορειτικής Εστίας. Μα προπάντων ευχαριστούμε την Υπεραγία Θεοτόκο για την ολοφάνερη ευλογία Της που λάβαμε, έστω και με αυτόν τον τρόπο.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως, Κέντρο ΝεότηταςThis entry was posted on Τρίτη, 27 Μαρτίου, 2018 at 16:05 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply