Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» στις πέντε Περιφέρειες, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας.

Καθώς το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα υπερέβη κάθε προσδοκία, το Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξασφάλισε και ανακοινώνει τον διπλασιασμό των πόρων προς διάθεση, για το σύνολο του προγράμματος. Ως αποτέλεσμα οι δικαιούχοι θα αυξηθούν από 40.000-45.000 νοικοκυριά σε 90.000-95.000 νοικοκυριά για το σύνολο της χώρας.


Σε συνεννόηση με τις Περιφέρειες επιδιώκεται η αύξηση και του δικού τους σκέλους χρηματοδότησης. Συνυπολογίζοντας τον τραπεζικό δανεισμό που έχει ήδη εξασφαλιστεί (250 εκατ. ευρώ), το σύνολο της χρηματοδότησης του προγράμματος αναμένεται να προσεγγίσει το 1 δισ. Ευρώ.

Από τη Δευτέρα 26 Μαρτίου θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι από τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη.
Υπενθυμίζεται ότι σε όλες τις περιπτώσεις η ηλεκτρονική πλατφόρμα αρχίζει να δέχεται αιτήσεις από τις 08:00 π.μ.

Γραφείο Τύπου
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.