Το έντονο πολιτικό κλίμα και τα γεγονότα σχετικά με τα εθνικά θέματα φαίνεται πως θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην επιλογή των πολιτών σε ενδεχόμενες εκλογές, κάτι που αποτυπώνεται για μια ακόμα φορά σε δημοσκοπική έρευνα.

Ειδικότερα, στην δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Marc για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η κυβέρνηση φαίνεται να πλήττεται από την έναρξη του διαλόγου με την ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας και τα τελευταία επεισόδια με την Τουρκία, με αποκορύφωμα την κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών στη γειτονική χώρα.


Παράλληλα, από τις εξελίξεις στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό φαίνεται πως ενισχύθηκαν οι εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις της αριστεράς και της δεξιάς, ενώ αυξήθηκε η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία φτάνει στο 25,2%, έναντι 16,3% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής με 7%, ενώ ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 6,4% και ΚΚΕ με 5,6%.

Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν η Ένωση Κεντρώων με 2,3% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκεντρώνουν μόλις 1,5%.

Τέλος, ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα ποσοστά του λεκού/άκυρου (στο 6,7%), της αποχής (6%) και εκείνων που δηλώνουν ότι δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν σε ενδεχόμενο άμεσων εκλογών (15,7%).

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.