Επίκαιρη όσο ποτέ η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου έρχεται να μας επαναφέρει ξανά μπροστά σε μια ιστορική αναγκαιότητα να σταθούμε αντάξιοι των καιρών και των προγόνων μας. Όχι ασφαλώς για να βρεθούμε στα πεδία των μαχών, αλλά περισσότερο για να διατηρήσουμε την ψυχραιμία και την σύνεση που απαιτούν οι «μεγάλες ώρες».

Η Επανάσταση του 1821 αναγνωρίστηκε απ’ όλους ως η ηρωική εποποιία ενός έθνους που πέτυχε την υπέρβαση. Οι Έλληνες αγωνιστές αψήφησαν το κόστος, την ανισοκατανομή των δυνάμεων, τα αριθμητικά δεδομένα, τη διεθνή απομόνωση και τελικά κατόρθωσαν αυτό που φάνταζε αδύνατο, την εθνική τους Ανεξαρτησία.

Αυτή η ανεξαρτησία είναι αδιαπραγμάτευτη πια και απολαμβάνοντας τόσα χρόνια τα αγαθά της ελευθερίας είναι αδιανόητη μια διαφορετική κατάσταση. Απευχόμενοι λοιπόν την επανάληψη της ιστορίας, αποτίουμε φόρο τιμής στους ανθρώπους (ήρωες και αντιήρωες) που άνοιξαν με τα κορμιά τους το δρόμο για την ελευθερία. Μια ελευθερία που λανθασμένα θεωρούμε δεδομένη, παγιωμένη και εξασφαλισμένη. Μια ελευθερία που πάντα απαιτεί αρετή και τόλμη!


Στην εορταστική αυτή σύμπτωση αξίζει και μια αναφορά στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, της Αιώνιας Μάνας. Όλη η Ορθοδοξία υποκλίνεται στη μορφή της γυναίκας που πρόσφερε το σώμα της, δοχείο για τον ερχομό Εκείνου και τη λύτρωση των ανθρώπων. Με δέος λοιπόν και υπόκλιση στη γυναικεία φύση και μοίρα γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την ελπιδοφόρα είδηση για το πολύπαθο των ανθρώπων γένος.

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.