Το έθιμο λέει ότι τρώμε μπακαλιάρο την Κυριακή, 25η Μαρτίου. Ετοιμαστείτε από τώρα και αγοράστε τα κατάλληλα προϊόντα.

Σας δίνω μια συνταγή που θα αναβαθμίσει τρομερά το ψάρι σας.

Υλικά

  • 1 κιλό υγράλατος μπακαλιάρος
  • 1 κιλό πατάτες φούρνου
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 5-6 ελιές μαύρες (προαιρετικά)
  • Λίγο μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Ξαλμυρίστε τον μπακαλιάρο 2 ημέρες νωρίτερα
  • Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε σε ροδέλες
  • Κόψτε ροδέλες το κρεμμύδι, το σκόρδο ολόκληρο με τη φλούδα
  • Τοποθετήστε τον μπακαλιάρο στον πάτο του ταψιού και από πάνω όλα τα υπόλοιπα
  • Περιχύστε με ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι
  • Ψήστε για 1 ώρα σε μεσαίο φούρνο

 

Σε αυτή τη συνταγή μπορείτε να προσθέσετε και 10 ντοματίνια ή ντομάτες

Ξαλμύρισμα μπακαλιάρου

  • Κόψτε τον ξερό μπακαλιάρο σε κομμάτια και πλύντε τα σε τρεχούμενο νερό, να φύγει το πολύ αλάτι
  • Γεμίστε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ με δροσερό νερό και τοποθετήστε τον μπακαλιάρο
  • Πρέπει να αλλάζετε το νερό κάθε 8 περίπου ώρες, για 2 ημέρες

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.