Επαναφέρει το ενδιαφέρον του για την Εθνική Ασφαλιστική ο κινεζικός κολοσσός Fosun International και ευελπιστεί ότι θα έχει δεύτερη ευκαιρία να αποκτήσει μερίδιο ελέγχου ελληνική ασφαλιστική εταιρεία μετά την κόντρα που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της κοινοπραξίας Calamos- Exin που πλειοδότησε.

Σύμφωνα με δηλώσεις της διευθύνουσας συμβούλου της Fosun, Κανγκ Λαν, στο πρακτορείο Bloomberg η  Fosun συνεχίζει να ενδιαφέρεται να καταστεί ο βασικός μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής. Στην γραπτή δήλωσή της στο πρακτορείο η κ. Κανγκ Λαν συμπληρώνει:

«Η στρατηγική και η ισχυρή εμπιστοσύνη μας στην εταιρεία έχουν αναγνωριστεί από τον πωλητή. Επομένως, περιμένουμε ότι θα μας έχει υπόψη εάν η Exin αποτύχει να ολοκληρώσει το deal.

Επισημαίνει ωστόσο ότι η Fosun θα «χρειαστεί να επανεκτιμήσει τα οικονομικά της εταιρείας, πριν καταθέσει αναθεωρημένη προσφορά».

Επίσημες πηγές του κινεζικού ομίλου αναφέρουν ότι «η Fosun φέρνει εμπειρία, δέσμευση και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για να υποστηρίξει το φιλόδοξο και μακροπρόθεσμο πλάνο ανάπτυξης για την Εθνική Ασφαλιστική». «Εχουμε εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ως μεγάλος επενδυτής θέλουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της χώρας φέρνοντας σημαντικά οφέλη και στους πολίτες»  επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Η εταιρεία έχει ήδη έντονη παρουσία στην Ελλάδα και έχει επενδύσει σημαντικά ποσά.  Οπως αναφέρουν κύκλοι της εταιρείας μετά την αρχική επένδυση το 2011, η Fosun συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη της Folli Follie στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας όσον αφορά την επέκταση του δικτύου πωλήσεων αλλά και το χτίσιμο του brand. Πριν από το 2011 υπήρχαν λιγότερα από 100 καταστήματα στην Κίνα και σήμερα ο αριθμός τους έχει ήδη αυξηθεί σε πάνω από 250.

Σήμερα η Folli Follie έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο παγκόσμιο brand, με το καθαρό κέρδος να αυξάνεται κατά 24,6% στα 53,8 εκατ. Ευρώ μόνο για το πρώτο τρίμηνο .

Ταυτόχρονα, μέσω της συμμετοχής της σε μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς όπως οι Thomas Cook και Club Med, η Fosun συμβάλλει τόσο στην αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα όσο και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Αναφορικά με την εμπεριία στον ασφαλιστικό κλάδο οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η Fosun διαθέτει ήδη μια παγκόσμια ασφαλιστική πλατφόρμα που εκτείνεται από την Αμερική μέχρι την Ευρώπη και την Ασία. Στην Ευρώπη, η Fosun απέκτησε πριν από 4 χρόνια την Fidelidade, τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Πορτογαλίας. Μετά την επένδυσή μας και υπό τη διοίκησή μας, θέσαμε το Fidelidade πίσω σε πορεία ανάπτυξης και τα αποτελέσματα μέχρι τώρα ήταν πολύ ενθαρρυντικά τόσο από λειτουργική όσο και από οικονομική άποψη.

Δομικά, η Fidelidade είναι ισχυρότερη σήμερα από ό, τι πριν από τέσσερα χρόνια και συνεχίζει να ηγείται στην αγορά τόσο σε φήμη όσο και στην καινοτομία. Ταυτόχρονα, η Fidelidade αναπτύσσεται και σε παγκόσμιο επίπεδο, ένα καλό παράδειγμα είναι η πρόσφατη ανακοίνωση της απόκτησης πλειοψηφικού ποσοσοτού στη Λατινοαμερικανική ασφαλιστική εταιρεία La Positiva.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.