Την ιδέα της εισαγωγής μιας γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας των ντιζελοκίνητων οχημάτων στις πόλεις απορρίπτει η Ανγκελα Μέρκελ.

«Τασσόμαστε κατά των πανεθνικών απαγορεύσεων», είπε η καγκελάριος παρουσιάζοντας τις γενικές γραμμές του κυβερνητικού προγράμματός της στην Μπούντεσταγκ. Αντιθέτως, ζήτησε να προωθηθούν εξατομικευμένες λύσεις για να μειωθούν οι εκπομπές καυσαερίων στις πόλεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την ατμοσφαιρική ρύπανση. Πρόσθεσε επίσης ότι οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να επανορθώσουν για τα λάθη που έκαναν στο παρελθόν.

Σχετικά με τους δασμούς που έχουν ανακοινώσει οι ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, η Μέρκελ προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να λάβει αντίμετρα, εφόσον χρειαστεί.

«Θεωρούμε αυτούς τους δασμούς αθέμιτους» είπε, σημειώνοντας ότι το Βερολίνο είναι πεπεισμένο πως ο απομονωτισμός τελικά θα αποδειχθεί επιζήμιος για όλους. Σημείωσε όμως ότι η Γερμανία και η ΕΕ θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους με τις ΗΠΑ για θέματα εμπορίου.

 

 

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.