Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ολοκληρωμένες υπηρεσίες μίας στάσης από τα Επιμελητήρια για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων 

20 Μαρτίου, 2018 by Σταματίνα

Στην προσφορά ολοκληρωμένων υπηρεσιών μιας στάσης, προκειμένου να παρακαμφθούν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να επιτευχθεί η άμεση αδειοδότηση επιχειρήσεων αποσκοπεί η πρωτοβουλία που ανέλαβε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (KEE), σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, η ΚΕΕ ανέλαβε το έργο για την «Αναβάθμιση Λειτουργιών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και των Επιμελητηρίων της Χώρας για την Υποστήριξη του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία του ΕΣΠΑ 2014-2020».

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΕΕ Κωνσταντίνος Μίχαλος, το έργο προβλέπει την υλοποίηση μίας σειράς πολυεπίπεδων υποστηρικτικών δράσεων για τη βέλτιστη διαδικασία αδειοδότησης επιχειρήσεων, από την υποβολή της αίτησής μιας επιχείρησης μέχρι και την έκδοση της τελικής πράξης, με γνώμονα τη συνεχή μείωση του διοικητικού φόρτου για τις επιχειρήσεις.

Η Πρωτοβουλία της ΚΕΕ αναμένεται να προσφέρει σημαντικά οφέλη στο επιχειρηματικό και ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον της χώρας. Πιο συγκεκριμένα:

• Στη δημιουργία πρότυπων Οδηγών και Μελετών, από ειδικούς εμπειρογνώμονες, που θα περιλαμβάνουν και θα ενημερώνουν σε συνεχή βάση την επιχειρηματική κοινότητα, για το σύνολο των απαραίτητων διαδικασιών και προαπαιτούμενων, που σχετίζονται με την αδειοδότηση για όλο το φάσμα των κλάδων δραστηριοτήτων.

• Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων θα συμβουλεύει και θα καθοδηγεί, μέσω κατάλληλων καναλιών, τις επιχειρήσεις, με σκοπό τη βέλτιστη λήψη αποφάσεων και απαραίτητων ενεργειών σε ζητήματα αδειοδότησης.

• Μέσω της δυναμικής διαδικασίας καταγραφής, κωδικοποίησης και απόκρισης σε θέματα αδειοδότησης επιχειρήσεων, η ΚΕΕ θα αναλάβει, σύμφωνα και με τον θεσμικό της ρόλο ως επίσημος σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα επιχειρηματικότητας, να προτείνει τρόπους και λύσεις για τη συνεχή βελτίωση της διαδικασίας αδειοδότησης των επιχειρήσεων.

• Στη δυνατότητα σταδιακής ολοκληρωτικής εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων από την Κεντρική Ένωση και τα Επιμελητήρια-μέλη της, στα θέματα αδειοδότησης, από την υποβολή της αίτησης μιας επιχείρησης μέχρι και την έκδοση της τελικής πράξης, ώστε να αποτελέσει για τις επιχειρήσεις ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Μίας Στάσης και Σημεία Μίας Επαφής.

• Η διάθεση των οδηγών και μελετών, κανόνων κωδικοποίησης και προτυποποίησης των διαδικασιών που σχετίζονται με τις αδειοδοτήσεις, σε ηλεκτρονική μορφή, για εύκολη και άμεση πρόσβαση από τον επιχειρηματία. Σε επόμενο επίπεδο, θα μπορεί να επικοινωνεί ηλεκτρονικά για θέματα αδειοδότησης και να λαμβάνει, μέσω κατάλληλων καναλιών, κατάλληλες απαντήσεις από τα στελέχη των Επιμελητηρίων σε συνεργασία με την ομάδα των εμπειρογνωμόνων. Η διαδικασία αυτή θα οδηγήσει στον ψηφιακό μετασχηματισμό του υφιστάμενου τοπίου για θέματα αδειοδοτήσεων, σε ένα περιβάλλον καθολικά ενοποιημένο και φιλικό προς τις επιχειρήσεις, μέσω αξιοποίησης σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων και διαδικασιών για τη συλλογή, ψηφιοποίηση, αποθήκευση και διεκπεραίωση αιτημάτων αδειοδότησης.

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τρίτη, 20 Μαρτίου, 2018 at 18:33 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply