Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αθώος ο Πάνος Καμμένος για τη φράση: «Λιντσάρετε τον Πάχτα»

19 Μαρτίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Αθώο έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο για τη φράση «λιντσάρετε τον Πάχτα».

Σύμφωνα με το voria.gr,  η υπεράσπιση του υπουργού Εθνικής Αμυνας επικαλέστηκε πως δεν πρόκειται για δημόσια προτροπή, καθώς ο κ. Καμμένος είπε την επίμαχη φράση μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του σε συζήτηση που είχε με πολίτες.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ παρουσιάστηκε ενώπιον του Γ’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου με την κατηγορία της προτροπής σε τέλεση αδικήματος.
Ως μάρτυρας κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Πάχτας.


Υπενθυμίζεται η κατηγορία για τον Πάνο Καμμένο ήρθε όταν στο περιθώριο της ομιλίας του στην 78η ΔΕΘ, το 2013 προέτρεψε κατοίκους της Χαλκιδικής, που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους, να «λιντσάρουν τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα».
Μετά από αυτό το συμβάν, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης είχε δώσει εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.

This entry was posted on Δευτέρα, 19 Μαρτίου, 2018 at 18:07 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply