Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εστειλαν σφαίρα στον Κοτζιά -Μέσα σε επιστολή, για το Μακεδονικό 

17 Μαρτίου, 2018 by Σταματίνα

Μία σφαίρα, τυλιγμένη σε επιστολή, που αναφερόταν στο Μακεδονικό ζήτημα, έστειλαν στον Νίκο Κοτζιά.

Η σφαίρα εστάλη στις αρχές της εβδομάδας, στο υπουργείο Εξωτερικών, με παραλήπτη τον κ. Κοτζιά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα». Η επιστολή αναφερόταν στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό, ενώ σημειώνεται ότι σε λίγα 24ωρα ο υπουργός Εξωτερικών θα ταξιδέψει στα Σκόπια, προκειμένου να συνεχίσουν οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοτζιάς είχε λάβει απειλητικές επιστολές, στις αρχές Φεβρουαρίου και πάλι για το ζήτημα της Μακεδονίας. Η μια από αυτές ανέφερε «3 σφαίρες για τον Κοτζιά», ενώ η άλλη απειλούσε όσους βουλευτές ψηφίσουν την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

Τόσο η σφαίρα- ένα μικρό βλήμα αντιαεροπορικού πυροβόλου όπλου- όσο και η επιστολή, έχουν σταλεί στις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, για έρευνα.

Η απειλητική επιστολή έφτασε στο υπουργείο Εξωτερικών την περασμένη Τρίτη, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, που κάνουν λόγο και για απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχονται για λογαριασμό του κ. Κοτζιά συνεργάτες του στο υπουργείο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η επιστολή ανέφερε: «Οσοι από εσάς αισθάνονται Έλληνες αγωνισθείτε για τα ιδανικά μας, για την Ιστορία μας, για την ταυτότητά μας. Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κρύβει μεγάλες παγίδες». «Για όλους τους άλλους, ειδικώς για αυτούς που θα βάλουν την υπογραφή τους στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας ισχύει ένα και μόνον: θα εξαφανίσουμε τις οικογένειές τους από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο», αναφέρει μεταξύ άλλων, απευθυνόμενη στους βουλευτές, ενώ καταλήγει με παράκληση στα Σώματα Ασφαλείας και το στράτευμα «Μην υπακούτε στις εντολές τους, μπείτε στο Κοινοβούλιο και καθαρίστε τους όλους σταματώντας το ξεπούλημα στο ΝΑΤΟ και ΕΕ».

Σημειώνεται ότι ακριβώς τα ίδια ανέφερε και μία από τις δύο απειλητικές επιστολές που είχε λάβει ο κ. Κοτζιάς τον Φεβρουάριο.

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 17 Μαρτίου, 2018 at 18:02 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply