Εντυπωσιακό «κούρεμα» χρέους σε γυναίκα δανειολήπτη από την Αμαλιάδα, μετά από απόφαση που εξέδωσε πρόσφατα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας το οποίο από συνολική οφειλή ύψους 376.264,85 ευρώ διαγράφει τις 340.529, 87 ευρώ!

Αυτό συνεπάγεται ότι η γυναίκα θα κληθεί να καταβάλλει στις πιστώτριες τράπεζες το χρηματικό ποσό των 35.739,98 ευρώ.

Είναι ίσως το μεγαλύτερο ποσό που ‘κουρέματος’ που έχει καταγραφεί στην περιοχή και δικαιώνει πλήρως την γυναίκα που είχε προσφύγει δικαστικά, ενώ ως απόφαση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία γιατί αρχικά είχε απορριφθεί το αίτημά της.

Η ρύθμιση

Ειδικότερα, το Δικαστήριο αποφάσισε για μία πενταετία η γυναίκα να καταβάλλει μηνιαίως το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, δηλαδή συνολικά 9.000 ευρώ σε πέντε χρόνια. Επίσης, για την διάσωση της κύριας κατοικίας της η γυναίκα μετά το πέρας των πέντε ετών από την έκδοση της απόφασης, θα καταβάλλει μηνιαίως και για δεκαπέντε χρόνια το χρηματικό ποσό των 148,55 ευρώ, ήτοι 180 δόσεις. Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 26.739,98 ευρώ.

Δηλαδή για μία εικοσαετία η γυναίκα καλείται να αποπληρώσει τα δάνειά της καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 35.739,98 ευρώ, αντί για 376.264, 85 ευρώ.

Την ‘έπνιξαν’ τα δάνεια

Ειδικότερα, πρόκειται για νεαρή γυναίκα διαζευγμένη, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, η οποία είχε λάβει δάνεια από τρεις τράπεζες. Επρόκειτο για δάνεια στεγαστικά καταναλωτικά και για την επαγγελματική της απασχόληση και το ύψος της οφειλής είχε φθάσει τις 376.264,85 ευρώ. Η γυναίκα αδυνατούσε να αποπληρώσει τις δόσεις και το έτος 2015 έκανε αίτηση για να υπαχθεί στον ‘Νόμο Κατσέλη’.

Ωστόσο, η αίτησή της απορρίφθηκε από το Ειρηνοδικείο με το αιτιολογικό ότι ήταν ‘έμπορος’, κάτι που όμως δεν ισχύει στην περίπτωσή της. Έτσι, η γυναίκα προχώρησε στην υποβολή έφεσης και τελικά η υπόθεση εξετάστηκε πριν από λίγο καιρό από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας και η απόφαση που αποτελεί ‘σωτηρία’ για την γυναίκα εκδόθηκε προ ημερών.

Πρόκειται για ένα μεγάλο ‘κούρεμα’ των οφειλών της γυναίκας, η οποία μπορεί πλέον να επανεκκινήσει την ζωή της, αφού ήταν αδύνατο να καταβάλει στις τράπεζες τα ποσά που όφειλε.

 

 

 

 

 

patrisnews

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.