Αυξάνει το αίσθημα πείνας και κούρασης, προκαλεί τερηδόνα, βλάπτει το έντερο, στερεί λάμψη από το δέρμα μας, είναι εχθρός για τη γραμμή μας: η ζάχαρη κάνει όλα αυτά και ακόμα περισσότερα στον οργανισμό μας μετά την κατανάλωσή της.

Ακόμα κι αν βάλουμε στόχο την ελαττώσουμε ή να την εξαφανίσουμε από το καθημερινό μας διαιτολόγιο, εκείνη εισχωρεί με «πλάγιο» τρόπο στο πιάτο ή το ποτήρι μας: σε τροφές και ροφήματα που θεωρούμε υγιεινά και «ακίνδυνα» για τη σιλουέτα μας.

Η προσθήκη ζάχαρης σε αγαπημένα τρόφιμα και ποτά είναι επιβαρυντική για τη γραμμή μας αλλά η προσεκτικότερη παρατήρηση της ετικέτας τους είναι αυτή που θα μας βοηθήσει στον έλεγχο των θερμίδων που καταναλώνουμε.

Ακολουθούν 7 «υγιεινά» τρόφιμα και ποτά με προσθήκη ζάχαρης:

Γκρανιόλα: Μια πολύ αγαπημένη επιλογή για το πρωινό. Συνδυάζεται υπέροχα με γιαούρτι και μας δίνει ενέργεια. Αυτό το μείγμα από δημητριακά, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα μπορεί να «σαμποτάρει» την γραμμή μας με την ποσότητα «κρυμμένης» ζάχαρης που περιέχει.

Δημητριακά: Τα δημητριακά του εμπορίου δεν είναι τόσο «αθώα» για τη γραμμή μας. Αν έχουν γλυκιά γεύση (πχ. φρούτων, σοκολάτας) έχουν αυξημένο θερμιδικό φορτίο και περιέχουν αρκετά γραμμάρια ζάχαρης. Οσο πιο πλούσια γεύση έχουν, τόσο πιο επιβαρυντικά είναι.

Μπάρες ενέργειας- πρωτεΐνης: Είναι γευστικές και μας δίνουν ενέργεια, αλλά παράλληλα μας επιβαρύνουν με θερμίδες λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη.

Γιαούρτι με γεύσεις: Για πολλούς είναι πιο ευχάριστο στη γεύση από ένα απλό, στραγγιστό γιαούρτι. Ομως, πίσω από αυτή την πλούσια γεύση κρύβεται προσθήκη ζάχαρης και κατ’επέκτασιν επιπρόσθετες θερμίδες.

Αποξηραμένα φρούτα: Αρκετά από αυτά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη (άλλωστε θεωρούνται «φυσικό γλύκισμα») και δεν είναι τόσο «αθώα» όσο φαίνονται από άποψη θερμίδων. Σε πολλές περιπτώσεις, η ζάχαρη είναι ένα βασικά τους συστατικά.

Energy drinks: Mπορεί να σε νιώθεις ότι σε «τονώνουν» και σου δίνουν ενέργεια, όμως, πολλά από αυτά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αποτελώντας «θερμιδική βόμβα».

Σάλτσα ντομάτας (του εμπορίου): Αν πιστεύετε ότι οι έτοιμες κόκκινες σάλτσες έχουν μηδέν θερμίδες κάνετε λάθος. Εχουν αρκετά γραμμάρια ζάχαρης (και μην ξεχνάτε την ζάχαρη που προσθέτετε κι εσείς στη σάλτσα για να γίνει πιο νόστιμη).

 

 

 

 

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.