Διαβάστε το ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 και ώρα 5.00΄ μ.μ. στην αίθουσα της αδελφότητος «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» Γρεβενών, θα μιλήσει η φιλόλογος και λογοτέχνις κ. Φωτεινή Φωτιάδου – Κωνσταντίνου με θέμα: «Ο ρόλος του πατέρα».


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Φωτεινή Φωτιάδου – Κωνσταντίνου γεννήθηκε στη Φλώρινα. Φοίτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Βυζαντινών Σπουδών.

Ξεκίνησε σπουδές στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. και από το 1982 εργάζεται στη Μέση Εκπαίδευση ως φιλόλογος. Το 1982 τιμήθηκε με έπαινο στον ποιητικό διαγωνισμό στη μνήμη Γ. Δ. Καχριμάνη. Το 1986 εξέδωσε στην Κατερίνη την πρώτη ποιητική της συλλογή με τίτλο “Σταγόνες βροχής”.

Το 1997 εξέδωσε στη Θεσσαλονίκη την ποιητική συλλογή “Καταιγίδος άφιξις” και το 2005 την ποιητική συλλογή με τίτλο “ην, έστιν, έσται ο λόγος”.


Παράλληλα δημοσιεύει άρθρα και διηγήματα σε περιοδικά και εφημερίδες.

Έχει συμμετοχή με ποιήματα στην “Ανθολογία 52 Νεοελλήνων ποιητών” (2003) που εξέδωσε η Ένωση Λογοτεχνών Συγγραφέων Ευρώπης.

Της απονεμήθηκε το 3ο βραβείο ποίησης στο Ε΄ Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποιήσεως που προκήρυξε ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την συνεργασία της Ένωσης Λογοτεχνών – Συγγραφέων Ευρώπης το Δεκέμβριο του 2004. Είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.