Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γρεβενά: Ομιλία στην αίθουσα της αδελφότητος «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»

Μάρτιος 12th, 2018 by Χρήστος Μίμης

Διαβάστε το ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 και ώρα 5.00΄ μ.μ. στην αίθουσα της αδελφότητος «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» Γρεβενών, θα μιλήσει η φιλόλογος και λογοτέχνις κ. Φωτεινή Φωτιάδου – Κωνσταντίνου με θέμα: «Ο ρόλος του πατέρα».


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Φωτεινή Φωτιάδου – Κωνσταντίνου γεννήθηκε στη Φλώρινα. Φοίτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Βυζαντινών Σπουδών.

Ξεκίνησε σπουδές στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. και από το 1982 εργάζεται στη Μέση Εκπαίδευση ως φιλόλογος. Το 1982 τιμήθηκε με έπαινο στον ποιητικό διαγωνισμό στη μνήμη Γ. Δ. Καχριμάνη. Το 1986 εξέδωσε στην Κατερίνη την πρώτη ποιητική της συλλογή με τίτλο “Σταγόνες βροχής”.

Το 1997 εξέδωσε στη Θεσσαλονίκη την ποιητική συλλογή “Καταιγίδος άφιξις” και το 2005 την ποιητική συλλογή με τίτλο “ην, έστιν, έσται ο λόγος”.


Παράλληλα δημοσιεύει άρθρα και διηγήματα σε περιοδικά και εφημερίδες.

Έχει συμμετοχή με ποιήματα στην “Ανθολογία 52 Νεοελλήνων ποιητών” (2003) που εξέδωσε η Ένωση Λογοτεχνών Συγγραφέων Ευρώπης.

Της απονεμήθηκε το 3ο βραβείο ποίησης στο Ε΄ Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποιήσεως που προκήρυξε ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την συνεργασία της Ένωσης Λογοτεχνών – Συγγραφέων Ευρώπης το Δεκέμβριο του 2004. Είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών.

This entry was posted on Δευτέρα, Μάρτιος 12th, 2018 at 16:01 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply