Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ρέγκλινγκ: Να εφαρμοστούν κανονικά οι περικοπές των συντάξεων το 2019

11 Μαρτίου, 2018 by Σταματίνα

Οι περικοπές στις συντάξεις, από 1/1/2019, είναι μέρος της συμφωνίας, με βάση την οποία εκταμιεύθηκαν προηγούμενες δόσεις, σημειώνει ο Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος εμφανίζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο να μην εφαρμοστούν.

Ο επικεφαλής του ESM, σε συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα», άφησε ανοιχτό «παράθυρο» για τον κατώτατο μισθό, με την προϋπόθεση οι αποφάσεις που θα ληφθούν να μην θέτουν σε κίνδυνο τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στο ζήτημα της προληπτικής γραμμής, ο Ρέγκλινγκ σχολίασε ότι είναι καλό να υπάρχει, καθώς από μόνη της είναι κάτι θετικό στα μάτια των αγορών, αλλά συμπλήρωσε ότι μπορεί και να μη χρειαστεί.

Σε ό,τι αφορά το χρέος τόνισε ότι τυχόν μεσοπρόθεσμα μέτρα, αν κριθούν αναγκαία, θα συνοδεύονται από «κάποιου είδους στενότερη επιτήρηση», ενώ αφήνει ανοιχτά τα ενδεχόμενα της σύγκλισης με το ΔΝΤ και της εξαγοράς των δανείων του προς την Ελλάδα από τον ESM.

Τέλος, κοστολογεί στα 86 δισ. ευρώ και ένα τρίτο μνημόνιο τις απώλειες από το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Κυριακή, 11 Μαρτίου, 2018 at 19:03 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply