Είναι το λεγόμενο γαλλιστί Αχλάδι Belle-Hélène -H Ωραία Ελένη, δηλαδή αχλάδι ποσέ με καυτή σοκολάτα.

Υλικά

  •     6 αχλάδια
  •     1 λίτρο νερό
  •     250 γραμμάρια ζάχαρη
  •     1 αστεροειδή γλυκάνισο
  •     1 μπαστούνι αληθινή βανίλια

Για την καυτή σοκολάτα

  •     500 γραμμάρια σοκολάτα μαύρη, ποιοτική
  •     200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  •     100 γραμμάρια ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  •     Καθαρίστε τα αχλάδια, αδειάστε το εσωτερικό, αφήστε το κοτσάνι άθικτο
  •     Κόψτε λίγο πάτο για να μπορεί να καθήσει
  •     Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, τον γλυκάνισο και τη βανίλια να βράσουν

  •     Οταν το νερό βράσει, βάλτε τα αχλάδια περίπου 30 λεπτά (20 αν είναι ώριμα)
  •     Αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν

Η καυτή σοκολάτα

  •     Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε τη σοκολάτα (με ζάχαρη, αν θέλετε την σος γλυκιά)
  •     Ζεστάνετε καλά την κρέμα γάλακτος
  •     Εκτός φωτιάς, προσθέστε την κρέμα και ανακατέψτε καλά
  •     Περιχύστε τα αχλάδια με την καυτή σοκολάτα, τελευταία στιγμή πριν σερβίρετε

Ο γαλλικός θρύλος λέει ότι η συνταγή πήρε αυτό το όνομά της από την Όπερα του Ζακ Οφφενμπαχ «Η Ωραία Ελένη» το 1846. Ηταν αχλάδι ποσέ σε σιρόπι, με καυτή σοκολάτα, πάνω σε παγωτό βανίλια.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.