Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέα έρευνα έδειξε ότι οι γονείς συνεχίζουν να χτυπούν τα παιδιά τους

10 Μαρτίου, 2018 by Σταματίνα

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, πάρα πολλοί γονείς συνεχίζουν να χτυπούν τα παιδιά τους, ακόμα και σε καθημερινή βάση, παρ’ όλο που γνωρίζουν ότι αυτή η τακτική δε φέρνει τα επιθυμητά αποτέλεσμα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Zero to Three και συμμετείχαν 2.200 γονείς. Το 90% από αυτούς δήλωσαν ότι τους αρέσει πολύ που έχουν παιδιά, ωστόσο το 73% παραδέχτηκε ότι η ανατροφή τους είναι πολύ δύσκολη και απαιτητική υπόθεση.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι σχεδόν 550 γονείς από τους ερωτηθέντες παραδέχτηκαν ότι χτυπούν τα παιδιά τους (με το χέρι, με τη ζώνη ή με άλλα αντικείμενα) ακόμα και σε καθημερινή βάση, σε μια προσπάθεια να τα πειθαρχήσουν.

Ωστόσο το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως οι ίδιοι γονείς αναγνωρίζουν ότι το ξύλο δεν αποδίδει και δεν έχουν καταφέρει να διορθώσουν τη συμπεριφορά των παιδιών τους.

Για ποιο λόγο, λοιπόν, οι γονείς επιμένουν να ακολουθούν μια μέθοδο πειθαρχίας που δεν έχει αποτέλεσμα;

Οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι καταφεύγουν στο ξύλο όταν νιώθουν πώς το παιδί τους κινδυνεύει (π.χ. το χτυπούν, όταν βάζει το χέρι στην πρίζα για να του δώσουν ένα μάθημα) ή όταν δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν!

Οι υπεύθυνοι της έρευνας ωστόσο υποστηρίζουν ότι όλα οφείλονται σε μια τεράστια παρεξήγηση. Οι περισσότεροι γονείς δεν ξέρουν τα αναπτυξιακά στάδια που περνά ένα παιδί και δε γνωρίζουν τι είναι ικανά να κάνουν και να καταλάβουν τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους.

Έτσι έχουν από αυτά παράλογες απαιτήσεις που δε συνάδουν ούτε με την ηλικία τους ούτε με τη νοητική ή συναισθηματική τους ανάπτυξη.

Συνεπώς, όταν τα παιδιά δεν πετυχαίνουν αυτά που λανθασμένα οι γονείς απαιτούν από αυτά, τότε εκείνοι εκνευρίζονται, θυμώνουν και δυστυχώς καταφεύγουν στη σωματική τιμωρία.

 

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 10 Μαρτίου, 2018 at 16:03 and is filed under ΠΑΙΔΙ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply