Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Με κυπριακή Navtex απαντά η Λευκωσία στην Αγκυρα -Σε ισχύ από απόψε

10 Μαρτίου, 2018 by Σταματίνα

Με ψυχραιμία, όπως αναφέρουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης, αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία τη νέα τουρκική Navrtex.

Η νέα τουρκική Navtex δεσμεύει μεγάλη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ  για τη διενέργεια άσκησης από τις 11-18 Μαρτίου και από τις 22-29 Μαρτίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η τουρκική Navtex δεν αφορά ανανέωση προηγούμενης, αλλά νέα, η οποία δεσμεύει επιφανειακά τη θαλάσσια περιοχή και δεν επηρεάζει τους προγραμματισθέντες ερευνητικούς σχεδιασμούς.

Από την πλευρά της, η Κυπριακή Δημοκρατία, όπως αναφέρει ο ιστότοπος phlenews, θέτει σε ισχύ από απόψε το βράδυ Navtex με την οποία δεσμεύει περιοχή εντός του τεμαχίου «10» και που αφορά τις έρευνες της ExxonMobil, εν αναμονή της έλευσης στην κυπριακή ΑΟΖ των δύο ερευνητικών πλοίων για λογαριασμό της εταιρείας.

Στον χάρτη με τον αριθμό 3 είναι σημειωμένη η περιοχή που δέσμευσε η Κυπριακή Δημοκρατία για περιβαλλοντικές έρευνες σε σχέση με τις επικείμενες ενέργειες της ExxonMobil στο τεμάχιο «10».

 

 

 

 

phlenews

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 10 Μαρτίου, 2018 at 19:03 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply