Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τι είναι οι ελεύθερες ρίζες και τι προκαλούν στo δέρμα μας – Πώς να προστατευτούμε

4 Μαρτίου, 2018 by Σταματίνα

Σίγουρα έχεις ακούσει ότι οι ελεύθερες ρίζες μας κάνουν

κακό. Γιατί όμως;

Μπορεί να μην ξέρεις ούτε ακριβώς τι είναι και τι μπορούν να προκαλέσουν στο δέρμα μας αλλά και τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτούμε από αυτές.

Το δέρμα μας είναι αρκετά ευαίσθητο και χρειάζεται ενταντική φροντίδα με διάφορα προϊόντα περιποίησης. Ειδικά οι γυναίκες προσπαθούν να το διατηρούν όσο γίνεται σε καλύτερη κατάσταση, καθώς εξωτερικοί και άλλοι παράγοντες μπορεί να το καταστρέφουν.

Ο δερματολόγος Δρ. Goldfaden μας εξηγεί τι είναι αυτές οι ρίζες και τι μπορούμε να κάνουμε για να τις αντιμετωπίσουμε.

Τι είναι οι ελεύθερες ρίζες;

Ο δερματολόγος μας διαφωτίζει: «Η ρύπανση απελευθερώνει μικροσκοπικά σωματίδια που μπορούν να εισχωρήσουν βαθιά μέσα στο δέρμα μας και μπορούν να καταστρέψουν τα υγιή μας κύτταρα». Αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο είναι όσοι ζουν σε πόλεις, είναι καπνιστές ή κάθονται στον ήλιο. Αν κάποιος εκτίθεται συχνά σε όλα αυτά, μπορεί να έχει απώλεια ελαστικότητας (ρυτίδες και χαλάρωση) και υπερχρωματισμό.

Η ρύπανση μπορεί να προκαλέσει διαφορετικό τόνο χρώματος στο δέρμα, αφυδάτωση, ξηρότητα, μαύρα στίγματα, επιτάχυνση γήρανσης, ρυτίδες, χαλάρωση και αλλοίωση του κολλαγόνου.

Με λίγα λόγια, οι ελεύθερες ρίζες είναι ο «εχθρός» όσον αφορά στην υγεία του δέρματος.

 

 

 

 

 

 

bovary

loading…

This entry was posted on Κυριακή, 4 Μαρτίου, 2018 at 19:04 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply