Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στη Λεπέν για φωτογραφίες με εκτελέσεις του ISIS που είχε αναρτήσει

1 Μαρτίου, 2018 by Σταματίνα

Κατηγορίες για διάδοση βίαιων εικόνων απαγγέλθηκαν σήμερα σε βάρος της επικεφαλής της γαλλικής άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν για φωτογραφίες που ανήρτησε στο Twitter με εκτελέσεις από το Ισλαμικό Κράτος, έγινε γνωστό από την εισαγγελία.

Η έρευνα αφορά τρεις φωτογραφίες από εκτελέσεις του Ισλαμικού Κράτους που η Λεπέν είχε αναρτήσει στο Twitter τον Δεκέμβριο 2015, μεταξύ των οποίων και φωτογραφία από τον αποκεφαλισμό του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.

Εκπρόσωπος της Λεπέν δεν απάντησε αμέσως σε τηλεφωνήματα και μηνύματα SMS. Η Λεπέν είχε καταγγείλει «πολιτική ανάμιξη» σε προηγούμενο στάδιο της έρευνας.

Η απόφαση του δικαστή να απαγγείλει κατηγορίες ελήφθη λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα πριν από το ετήσιο συνέδριο του Εθνικού Μετώπου, στη διάρκεια του οποίου η Λεπέν αναμένεται να παρουσιάσει το πώς σχεδιάζει να ανοικοδομήσει το κόμμα της μετά την ηχηρή ήττα της από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στις εκλογές της περασμένης άνοιξης.

Θεωρείται ωστόσο απίθανο αυτή η απαγγελία κατηγοριών να επηρεάσει τη δημοτικότητά της μεταξύ των οπαδών του κόμματος.

Άλλες έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, μεταξύ των οποίων μία σχετικά με κατηγορίες ότι το κόμμα της χρησιμοποίησε κεφάλαια της ΕΕ για να πληρώσει κοινοβουλευτικούς βοηθούς και μια άλλη για τη χρηματοδότηση περασμένων προεκλογικών εκστρατειών, δεν επηρέασαν τη γοητεία που η Μαρίν Λεπέν ασκεί στους πιστούς του Εθνικού Μετώπου.

Βάσει του γαλλικού νομικού συστήματος, η απαγγελία κατηγοριών οδηγεί συχνά –αλλά όχι πάντα– σε δίκη του προσώπου σε βάρος του οποίου έχουν απαγγελθεί.

 

 

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 1 Μαρτίου, 2018 at 20:04 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply