Μια πανεύκολη πίτα, πεντανόστιμη. Επιλέξτε αγνά προϊόντα και καλό ζαμπόν.

Υλικά

  • 2 πράσα
  • 400 γραμμάρια πατάτες
  • 4 φέτες ζαμπόν ποιοτικό
  • 1/2 φλυτζάνι τυρί τριμμένο
  • Φρέσκο μαϊντανό
  • 1/4 φλυτζανιού γάλα
  • 1/4 φλυτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βουτυρώστε ελαφρά ένα ταψάκι ή πυρέξ
  • Σε μπολ αναμείξτε το γάλα, την κρέμα, αλάτι και πιπέρι
  • Πλύντε καλά, στεγνώστε και ψιλοκόψτε τα πράσα -Κόψτε λεπτό το ζαμπόν -Κόψτε σε ροδέλες τις πατάτες
  • Με λίγο ελαιόλαδο ροδίστε, σε τηγάνι, πρώτα το ζαμπόν, προσθέστε τα πράσα, τα σκόρδα και μαϊντανό ψιλοκομμένο. Για 5-6 λεπτά
  • Στο πυρέξ στρώστε πρώτα λίγες πατάτες -Συνεχίστε με όλο το μείγμα πράσα-ζαμπόν -Κλείστε με τις υπόλοιπες πατάτες από πάνω
  • Απλώστε παντού το μείγμα γάλακτος, γαρνίρετε από πάνω με το τυρί
  • Ψήστε στο φούρνο για 45-50 λεπτά ώσπου να χρυσίσουν καλά οι πατάτες

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.